Sergi Belbel fusiona dansa contemporània i text en l'adaptació teatral d'El Ball d'Irène Némirovsky

Aquest divendres 19 de Març es presenta al Teatre Municipal de Roses "El ball", un text escrit per la prestigiosa novel·lista Irène Némirovsky i adaptat per Sergi Belbel on dansa contemporània i text es fusionen. Coproduït pel Teatre Nacional de Catalunya (TNC), del qual Belbel n’és director, i el Centro Dramático Nacional de Madrid (CDN), el muntatge es va estrenar dins l’ultima edició del Festival Temporada Alta.
El ball

El ball

17/03/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Un cop de sort és el punt de partida del text de Némirovsky. La família Kampf viu en la pobresa, però de la nit al dia, s’enriqueix jugant en borsa. Els nous i ostentosos rics decideixen organitzar un ball a la seva gran casa de París i convidar-hi a tothom perquè puguin veure el luxe amb el qual viuen. Quan Madame Kampf, una dona superficial i materialista que gaudeix denigrant i ridiculitzant les altres dones, anuncia el ball, la seva filla Antoniette espera assistir-hi però la mare no té cap intenció de deixar-li anar. Tractada sempre amb crueltat, Antoniette planejarà la seva venjança per la nit del ball.

Sergi Belbel reuneix a El ball, el talent de les actrius Anna Lizaran i Francesca Piñón i la ballarina Xaro Campo per dur a escena, combinant moviment i paraula, el text de la prestigiosa Irène Némirovsky, novel·lista autora d’obres de pes com "Suite francesa", que va assolir el Premi Renaudot de manera pòstuma.

Autora:
Irène Némirovsky - Dramatúrgia i direcció: Sergi Belbel - Coreografia: Sol Picó - Música original: Òscar Roig - Escenografia: Max Glaenzel - Intèrprets: Anna Lizaran, Francesca Piñón i Xaro Campo - Producció: Teatre Nacional de Catalunya i Centro Dramático Nacional.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document