Setze Anys de Festa Megalítica a Roses

Dimecres 2 de maig s’ha presentat a Roses la programació d’activitats que se celebraran a Roses dins la programació del Maig Megalític, que enguany arriba a la seva setzena edició. Com cada any, la població de Roses acull algunes de les activitats que l’entitat APNACC (Amics dels Parcs Naturals de l’Albera i Cap de Creus) coordina al llarg d’aquest mes de maig.
Presentació Maig Megalític

Presentació Maig Megalític

03/05/2012 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Enguany s’han trobat inscultures arreu del nostre paisatge, les més importants de les quals a la roca del Coll de l’Airola, a uns 20 minuts per sobre de Sant Quirze de Colera, amb 62 cassoletes, 2 creus i uns reguerons prou consistents. Les inscultures han estat considerades legalment BCIN (Bé Cultural d’Interés Nacional). Per altra banda, el dolmen de la Creu d’en Cobertella de Roses és l’únic dels 141 monuments megalítics que es coneixen a l’Empordà que té aquesta protecció.

En Sebastià Delclòs, més conegut com en Pitruc, i el regidor de Cultura de Roses, Marc Danés, han explicat les activitats del Maig Megalític, concretament les que es faran al terme municipal de Roses.

Aquest proper 4 de maig sortirà de la Ciutadella a les 10 del matí la XI Passejada "Dòlmens a la llum de la lluna". Un cop s’hagi acabat la passejada, hi haurà un ressopó al Si Us Plau de Roses. Aquest activitat està organitzada per l’Ajuntament de Roses, l’APNACC i el GESEART (Grup Empordanès per a la Salvaguarda i Estudi de l’Arquitectura Rural i Tradicional).

La següent activitat que es farà a Roses serà la XVI Festa Megalítica. A les 10 del matí es farà la sortida del II Memorial Lluís Vidal, davant la Ciutadella de Roses. S’ha previst la tornada a les 18 hores a la mateixa Ciutadella, on es farà un berenar. L’Ajuntament de Roses, l’APNACC, el Centre Excursionista de Catalunya i el Centre Excursionista de Roses Els Cabirols, són les entitats que organitzen aquesta diada.

Tal i com ha explicat en Pitruc, els dòlmens i menhirs tenen molt poc suport i sensibilitat per part de les administracions, exceptuant el municipi de Roses on els diferents dòlmens i menhirs formen part del BCIL (Bens Culturals d’Interès Local).

En Marc Danés ha destacat la importància d’aquesta Festa que ja fa setze anys que es ve celebrant a Roses i que permet als ciutadans de Roses i contrades la presa de consciència del valor d’aquests monuments prehistòrics. Alhora, aquestes rutes són un reclam turístic de primer grau adients per fer amb tota la família.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document