Simulacre d’emergència a la platja de Canyelles

El passat 1 d’agost, l’Ajuntament de Roses realitzà un simulacre amb l’objectiu de verificar el correcte funcionament dels sistemes establerts a les platges del municipi, a l’hora de fer front a les situacions d’emergència que es puguin produir.
canyelles

canyelles

09/08/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  
En el simulacre van participar, a més de personal del propi consistori rosinc, Creu Roja de Roses i Port de Roses SA.

Concretament, l’actuació del passat 1 d’agost va simular la detecció d’un taca de residus de sòlids flotants a la platja de Canyelles, amb la intenció de comprovar l’efectivitat del sistema d’actuació previst per a aquests casos. Aquest, és un dels protocols d’actuació establerts pel Sistema de Gestió Ambiental que s’aplica des de l’any 2003 a les platges urbanes del municipi, amb motiu de l’obtenció de les certificacions ambientals internacionals EMAS i ISO 14001.

A les 18 hores i 55 minuts del dimarts 1 d’agost, Creu Roja donà avís al controlador de serveis en platges de l’Ajuntament de Roses, de la detecció d’una taca de residus a la platja de Canyelles. Immediatament, es va activar el sistema d’emergència previst en aquests casos, donant avís al tècnic de Medi Ambient i Platges de l’Ajuntament i a les empreses encarregades de solventar la incidència (ACA i Port de Roses).

Abans que es complissin els 15 minuts des del moment de l’avís inicial, l’embarcació de Creu Roja i el pelícan de Port de Roses ja es trobaven en el punt on, presumptament, es trobaven els residus. En cas de tractar-se d’una situació real, a continuació, el pelícan hagués procedit a la neteja de l’aigua juntament amb l’embarcació que l’ACA destina a aquests casos..

Un dels aspectes a destacar és que el personal que hi participà en el simulacre no estava avisat de la seva realització, fet que ha permès extreure'n dades de funcionament molt fiables. El resultat final d’aquesta actuació ha estat molt satisfactori, ja que l’Ajuntament ha pogut comprovar l’efectivitat del pla d’emergència establert i la bona coordinació entre els serveis i administracions implicats.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document