Simulacre d’emergència al Carnaval de Roses

L'Àrea de Protecció Civil de l'Ajuntament de Roses ha organitzat per al proper dimecres 11 de febrer, un simulacre d'accident a l’Avinguda de Rhode, amb l’objectiu de verificar el correcte funcionament dels serveis d’emergència i seguretat establerts a Roses durant el Carnaval. Amb la realització d’aquesta acció, s’avaluarà la resposta de l’organització i dels diferents serveis que intervenen durant la celebració de les tradicionals passades del carnaval rosinc.
passada Carnaval 2008

passada Carnaval 2008

09/02/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’actuació consistirà en la simulació de l’incendi d’una carrossa participant en una de les passades, amb el resultat de ferits de diversa consideració. En el simulacre hi participaran la totalitat de serveis d’emergència que operen durant el carnaval (policia local, Mossos d’Esquadra, SEM, Bombers, Creu Roja i personal mèdic del CAP), així com els integrants de l’equip d’organització de les festes i un grup de voluntaris.

L’experiència pretén avaluar el grau de coordinació entre els diferents serveis, així com la capacitat de resposta i d’acció, tant en l’arribada dels efectius al lloc dels fets, com en l’extinció del foc, l’evacuació de ferits, etc. L’objectiu és detectar les possibles incidències o aspectes a millorar, per tal d’aplicar-ne els correctius necessaris.

Amb motiu de la realització d’aquest simulacre, l’Av. de Rhode romandrà tancada al trànsit en el seu tram corresponent a la plaça de Sant Pere, entre les 17,45 h i les 19 h aproximadament. Durant la realització d’aquesta acció la zona afectada serà senyalitzada oportunament, mentre que els veïns i comerços d’aquest sector han estat informats amb antelació per tal d’evitar les possibles molèsties que es puguin ocasionar.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document