S'inicia la millora urbanística de l'àmbit de la plaça Prim

A finals d'octubre s'han iniciat la reurbanització de l’àmbit urbanístic de l'àrea de la plaça Prim, comprés entre els carrers Nou, Gravina, Francesc Macià i Peralada. Les obres han començat pel carrer Peralada, tenen prevista una durada de 9 mesos i compten amb un pressupost de 603.000€, subvencionats en un 50% per la Generalitat de Catalunya, ja que estan incloses dins la programació del Pla de Barris de Roses.
27/10/2011 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La reurbanització i millora vial d’aquest àmbit urbà, incidirà concretament en aquesta ocasió en els carrers Colom, Méndez Núñez, de l’Avi, Pizarro, Germans Pinzón, plaça Prim, i uns trams dels carrers Peralada, Nou Més Alt, Gravina i Francesc Macià. Es tracta d’una renovació d’un total de 3.460 m2, que passa a sumar-se als carrers renovats en anteriors fases del Pla de Barris.

Com en ocasions anteriors, el projecte té per objectius la pacificació del trànsit, l’eliminació de barreres arquitectòniques i la millora del paisatge urbà i de la qualitat de vida en aquest sector del nucli antic de Roses. En els espais amb major amplada, es preveu la plantació d’arbrat per dotar el barri de petits nuclis verds. Pel que fa a la plaça Prim, es conservaran els plataners existents actualment en la seva part central, es completarà l’enjardinament i es condicionarà una zona d’estada amb bancs.

A més d’aquesta millora visual i de la qualitat de l’entorn urbà, les obres incidiran en els serveis i preveu la substitució de la xarxa d’aigua i de clavegueram, el soterrament de les línies aèries de baixa tensió i telefonia en els passos de carrers, la incorporació de la xarxa de telecomunicacions, la renovació de les xarxes de gas i d’enllumenat i la construcció d’una nova xarxa de pluvials.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document