S'inicien les obres d’arranjament de pistes del Cap de Creus

La setmana passada es van iniciar els treballs d’arranjament de les pistes que transcorren entre la platja de l’Almadrava i Punta Falconera, d’una banda, i entre les cales Montjoi i Jòncols, de l’altra. Amb aquests projectes milloraran l’accessibilitat i la seguretat del trànsit rodat en aquestes zones, habilitant les pistes com a vies d’evacuació en cas d’emergència o incendi.
Treballs d'arranjament

Treballs d'arranjament

31/05/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L’arranjament de la pista existent entre l’Almadrava i Punta Falconera, amb una llargada total de 560 metres i una amplada mitjana d’uns 6 metres, suposarà la creació d’una via alternativa d’entrada i sortida d’aquest sector del municipi. D’aquesta manera, es reforça amb una segona opció la carretera principal que circula per l’Avinguda Díaz Pacheco, facilitant així l’evacuació en cas d’emergència o incendi.

D’altra banda, l’estat actual de la pista existent entre les cales Montjoi i Jòncols, de 6 km de llargada, feia necessari un arranjament integral que garanteixi la màxima seguretat del trànsit rodat, sobretot en cas d’urgència, però també atenent l’afluència de vehicles que circulen per aquesta via durant les temporades turístiques mitja i alta.

Les obres s’acaben d’iniciar amb els treballs d’explanació de les pistes i l’eliminació de clots i dels sortints de la roca en els rasants. A continuació, s’estendrà una capa de material en aquells trams on sigui necessari, per al seu anivellament. El projecte també preveu la creació de cunetes laterals i trenca-aigües fomigonats, que conduiran les aigües pluvials i dels vessants de la muntanya cap als sistemes de rec, per evitar desperfectes en els vials.

gw-77fa29c5a758b57bfa4097c78db8338f9070e1ee

Una altra actuació inclosa en aquest projecte és la de regulació de l’accés motoritzat en l’àmbit de les platges de cala Montjoi i cala Pelosa, per evitar la concentració de vehicles, caravanes, etc. La mesura adoptada consistirà en la col·locació de pilones perpendiculars al vial d’accés a mode de barrera, que únicament permetrà el pas dels vianants.

El conjunt d’aquestes actuacions ha estat adjudicat per un pressupost total de 128.000 euros, i compten amb un termini per a la seva execució de quatre mesos.

Aquestes actuacions formen part de les tasques de manteniment preventiu que l’Ajuntament de Roses duu a terme a la xarxa de camins i pistes del municipi, amb l’objectiu de millorar les condicions viaries en el medi rural, principalment per a vehicles de serveis tals com ambulàncies, bombers i vigilància.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document