També pensaré en Roses

26/02/2008 00:00 -    

Estem davant d’unes noves eleccions generals que sempre són importants però ara penso que molt més. He arribat a aquesta conclusió després d’observar molt atentament com durant quatre anys el PP s’ha dedicat a crear tensió en l’ambient polític oblidant-se del paper d’una oposició en qualsevol sistema democràtic: proposar alternatives.

Darrerament han intensificat la seva estratègia i han arribat a un punt que continuen sense presentar solucions als reptes que vivim i, a més, estan generant tot tipus de problemes.

Amb criteris estrictament democràtics hem d’assumir que les formacions polítiques dissenyen les pre-campanyes i les campanyes com millor els sembla però no puc estar-me de dir que si volguessin ho podrien fer amb un to més positiu que, de cap manera, hauria d’excloure la crítica legítima a l’acció de govern.

Aquestes reflexions que faig són d’una militant del Partit dels Socialistes de Catalunya que alhora és alcaldessa de Roses. La meva argumentació del per què s’ha de votar socialista també té, doncs, la component de rosinca.

Els ja quasi quatre anys del govern Zapatero han permès que Espanya avancés en el camp dels drets individuals i col·lectius, en igualtat, en cohesió social, en polítiques socials i en solidesa econòmica.

Aquesta manera de governar ha de continuar i més ara que albirem a l’horitzó una certa recessió econòmica a nivell mundial encara que no tenim certesa del seu abast que espero sigui de baix to.

El govern socialista d’Espanya ha sabut administrar una època de fort creixement econòmic i també sabrà administrar els propers quatre anys amb una creixement econòmic una mica més lent; i ho farà sense perdre de vista les necessitats globals de la gent del País ni oblidant-se de continuar avançant cap una societat més lliure i més segura en tots els sentits.

Els ajuntaments també sortirem beneficiats de la continuïtat del President Zapatero al front del govern d’Espanya. En la meva condició d’alcaldessa he pogut copsar la sensibilitat envers els ens locals; la comprensió de les nostres justes reivindicacions i el rigor en què treballen en aquells aspectes on tenen capacitat de decisió.

La decisió que prenguin els ciutadans i ciutadanes el proper dia 9 de març determinarà quelcom molt senzill i tremendament complex alhora: si serà president el Sr. Rodríguez Zapatero o si ho serà el Sr. Rajoy; de què en sigui l’un o l’altre incidirà de diferent manera en l’economia, en el treball, en el respecte a la diferència, en la participació, en la igualtat d’oportunitats, en la sanitat, en l’educació, en les necessitats socials, en la recerca i investigació, en la justícia i en tots aquells aspectes que intervenen, d’una manera o altra, en les nostres vides.

Estic en l’òrbita d’aquelles persones que estimen la llibertat i la justícia per damunt de tot; que lluiten per respectar els drets de tothom, siguin com siguin i pensin com pensin; que no volen que s’estigmatitzi ningú perquè sigui diferent o vingui d’un altre lloc o tingui la pell d’un altre color o sigui pobre i lluiti desesperadament per fer-se un lloc digne entre nosaltres. I la gent que pensem així volem un govern progressista, decidit, competent i humanitzat: l’actual ja ha demostrat que ho és i que sabrà millorar perquè ha après dels errors.

Desitjo que Roses participi massivament en les eleccions del 9 de març; que ho faci cívicament, que sé que ho farà, que expressi la seva voluntat en llibertat i que ningú es quedi a casa pensant que "ja s’ho faran"; si és així a Roses, n’estic segura, guanyarà el progrés, guanyarà el socialisme, guanyarà Rodríguez Zapatero, guanyarem tots i totes fins i tot els que votin altres opcions.

El meu vot també serà un vot per Roses.

Magda Casamitjana i Aguilà
Alcaldessa de Roses

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document