Teatre musical a Roses amb “Muret 1213 – Càtars!”,

El proper diumenge, 31 de març (18 h), la companyia Cor País Meu porta a Roses la representació “Muret 1213- Càtars!”. La companyia repeteix visita al Teatre Municipal, després de l’èxit i bona acollida del públic rosinc obtinguts durant la temporada passada amb la representació de l’obra “Exili”. En aquesta ocasió, amb una proposta escènica de teatre dins el teatre, un espectacle musical en el qual tant la música com l’acció teatral són executades pels cantaires d’un cor mixt d’una vintena de veus, especialitzat en la polifonia tradicional.
Muret 1213

Muret 1213

27/03/2013 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Una companyia de joglars i trobadors arriba a la plaça d’un poble i prepara una representació sobre la Croada que es perpetrà al segle XII contra els càtars de Llenguadoc i la batalla de Muret en la qual hi morí el rei Pere I de Catalunya. A partir de la suite "No trencaràs el son dels càtars" de Jaume Arnella i Marcel Casellas i d’un repertori de música occitana antiga, popular i tradicional, s’ofereix una narració històrica en clau plenament satírica, en la qual s’expliquen els esdeveniments que van conduir al genocidi de tot un poble i a l’anorreament de la llengua d’Oc i de la seva pletòrica i prometedora cultura.

El Cor País Meu va néixer a finals del 2009 com a formació polifònica hereva de la trajectòria iniciada l’any 1999 com a Cor de l’Aula de Música Tradicional i Popular (AMTP), del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, sempre sota la direcció d'en Ramon Manent.

Al llarg d'aquests anys, el Cor s’ha nodrit d’alumnes, antics alumnes, professors de l’AMTP i cantaires externs interessats en el projecte. La formació basa el seu treball en el repertori tradicional i popular català i de la mediterrània occidental, tractat amb els procediments més habituals i espontanis del "cant a veus". Actualment compta amb una vintena de cantaires.

Les entrades (15 €), ja es poden adquirir anticipadament a les oficines del Teatre Municipal de Roses, de dilluns a dijous, de 10 a 14 h.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document