Tota la informació geogràfica de Roses a l’abast del ciutadà

L’Ajuntament de Roses acaba de posar en funcionament a través de la web municipal www.roses.cat, un nou espai d’interacció amb la ciutadania anomenat Geoportal, a partir de la qual s’ofereix l’accés a un important nombre de dades territorials, informació i serveis cartogràfics de Roses.
Geoportal Roses

Geoportal Roses

16/07/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El Geoportal és una eina via internet, totalment lliure i gratuïta, i que funciona sense que sigui necessari instal·lar-se cap software. Aquest servei és molt potent i útil, tant per a la ciutadania, com per als professionals que treballin amb la informació territorial, ja que concentra tota aquesta informació en un únic espai.

Les funcionalitats són molt grans, ja que s’han tingut en compte les necessitats manifestades pels propis usuaris, detectades a través de diferents enquestes realitzades. Així doncs, a partir d’ara, ja no cal desplaçar-se a l’administració ni esperar per consultar la informació urbanística vigent, l’ordenació que afecta a cada parcel·la, tenir accés i poder imprimir la informació topogràfica a diferents escales (des de 1:1.000 a 1:50.000), etc.

El Geoportal rosinc permet també visualitzar fotografies aèries, la consulta de la informació turística de la ciutat, veure les fotografies de les façanes dels edificis de Roses o accedir a tota la informació a través del Google Earth. Es tracta, en aquests moments, del geoportal municipal més innovador de l'estat, tant pel que fa a la facilitat per accedir a la informació com pel tipus d'informació que es pot consultar i descarregar.

Aquesta iniciativa s’afegeix a la política de modernització de la gestió municipal rosinca i, al mateix temps, facilita l’accés a la informació dels ciutadans utilitzant les noves tecnologies. A més, es tracta d’una plataforma de difusió i treball a la xarxa que estarà en constant evolució, ja que els seus continguts i serveis s’ampliaran contínuament i on els usuaris poden contactar directament per proposar millores o la inclusió de més informació, convertint-se en una gran eina col·laborativa. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document