Trobada a Roses per parlar del futur del sector pesquer

Divendres 6 de febrer, ha tingut lloc a l’Ajuntament de Roses una trobada entre l’alcaldessa Magda Casamitjana, el director general de Pesca, Martí Sans, i el president de la Federació de Confraries de Pescadors de Girona, Antoni Abad. Durant la reunió s’ha parlat del pla de reactivació del sector pesquer que la Generalitat vol consensuar amb les confraries catalanes.
Reunió

Reunió

06/02/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Martí Sans ha presentat aquest migdia a l’alcaldessa de Roses i als representants de la federació de confraries gironines, la proposta que la Direcció General de Pesca estudia en aquests moments amb l’objectiu de cercar fòrmules que revitalitzin i s’adaptin a les noves exigències de la indústria pesquera catalana.

El pla inicial, que la Generalitat vol debatre i consensuar a partir d’ara amb el sector, pretén aconseguir que la flota pesquera es quedi a port un dels cinc dies de la setmana en què actualment surt a treballar.

Sans ha argumentat la proposta indicant que la fórmula seguirà garantint un abastament continuat del mercat, tot i que d’una manera esglaonada que permetrà augmentar el preu de les subhastes. Un altre valor afegit de la proposta, és la millora que suposaria en termes de protecció dels caladors i sostenibilitat.

L’aplicació d’aquest projecte està prevista per a l’any 2010, ja que durant el 2009 es debatrà la proposta amb les confraries catalanes i es consensuaran les millores a adoptar.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document