Un ampli dispositiu s’encarrega de la neteja de les platges de Roses

Un dels aspectes claus en les platges urbanes de Roses, guardonades amb els certificats EMAS i ISO 14001, és el seu manteniment i neteja, en el qual intervé l’Ajuntament de Roses directament i un total de tres empreses de serveis.
25/08/2006 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Gestió Mediambiental de Roses SL, Rosesnet, realitza les tasques de neteja i perfilament de la sorra en diferents franges horàries del dia. De matinada, es recullen els residus de la sorra de manera mecànica, amb una màquina garbelladora i també compta amb una màquina autopropulsada que millora l’eficàcia d’aquest servei.

A primera hora del matí es neteja de manera manual (escombrat) el Passeig Marítim i es buiden les papereres, tant de la platja com del Passeig. El Passeig també es neteja de manera mecànica durant tot l’any, intensificant el servei durant l’estiu.

Per la tarda s’efectua un repàs del servei en el qual es tornen a buidar les papereres. Durant l’any 2005 s’han recollit a les platges urbanes de Roses i Passeig Marítim unes 74 tones de residus, mentre que durant els mesos d’estiu de la present temporada se n’han recollit unes 31 tones aproximadament.

Pel que fa a la recollida de sòlids flotants a les aigües, Port de Roses SA realitza un servei complementari al de l’Agència Catalana de l’Aigua. El servei té lloc entre el 15 de juny i el 15 de setembre mitjançant dues embarcacions tipus Pelikan que recullen els sòlids flotants, majoritàriament plàstics i envasos, de la zona de bany i de la seva proximitat. Enguany, aquest servei s’ha vist reforçat, realitzant-se de dilluns a dissabte.

Port de Roses separa els envasos de tots els residus que recull, ja que és una fracció que es pot recuperar i valoritzar. Durant l’any 2005 es van recollir un total d’1’9 tones, de les quals 547 kg eren envasos.

Per la seva banda, l’empresa municipal Rosersa, realitza el manteniment de la jardineria i de les instal·lacions de les platges i el passeig, com les dutxes i l’enllumenat.

L’Ajuntament és l’encarregat de fer el manteniment dels sanitaris públics de les platges. Durant el servei de manteniment dels sanitaris públics, del 20 de juny al 19 de setembre, un total de 4 persones treballen per mantenir els sanitaris en perfectes condicions d’higiene i salubritat. 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document