Un espectacle multidisciplinar, el concert de Ix!, dansa fusió i circ infantil, propostes del TMR per a aquesta setmana

El Teatre Municipal de Roses acull entre els propers dijous 2 de desembre i diumenge 5 de desembre un programa d’activitats que va des de la música (concert de Ix!) al circ infantil (Dèjà vu, de la Companyia La Baldufa) passant per la fusió del flamenc i el hip-hop (Mientes + k parpadeas) i un espectacle multidisciplinar de música i llum (Dilates?).
Mientes + k parpadeas

Mientes + k parpadeas

29/11/2010 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La programació s’iniciarà el proper dijous 2 (21 h, entrada lliure), amb la preestrena de Dilates?, un espectacle pluridisciplinar d’espai, so i llum en el que tant la música com la posada en escena esdevenen eixos de creació complementària. La proposta de Jordi Busquets i cube.bz, parteix de dos punts de partida simultanis basats en les tasques d’investigació pròpia de cada part i en la utilització de noves tecnologies, on llenguatge musical i llenguatge visual s’uneixen en un diàleg entre el so i la llum. L’espectacle és fruit de la residència realitzada al TMR aquesta tardor i compta amb el suport del CONCA i de l’Ajuntament de Roses.


Divendres 3 de desembre (22.30 h, entrada 6 €) serà el torn del concert mensual que Viumúsika apropa al públic rosinc, en aquesta ocasió de la mà d’Ix
, formació que presentarà el seu segon i nou àlbum, L'ingenu és lliure (Gat Records, 2010). Amb el seu àlbum debut Autòmat infinit, Ix! fou un grup revelació de l'escena musical independent catalana amb 75 actuacions per tot el territori català, amb presència als principals festivals catalans com BAM, MMVV, Altaveu Frontera, TV2 (conciertos de radio 3), TV3 o Buenafuente, a més de compondre tota la música de la pel·lícula Estació de l'oblit. Amb un directe fidel i acurat, aquest grup es destaca pel seu bon so i la seva força escènica.

Dissabte 4, a les 21 h, la dansa omplirà l’escenari del TMR amb la companyia Color Dansa, que presentarà a Roses Mientes + k parpadeas
, un espectacle que comparteix dos llenguatges en escena: el flamenc i el hip-hop. L’afrontament i la mescla de dos estils, ballarines flamenques i ballarins de hip-hop, dóna com a resultat un muntatge absolutament innovador. Els insistents ritmes i les lletres provocadores del hip-hop es veuen amplificats pel profund contingut emocional flamenc. La dansa del carrer es trasllada al teatre en una obra urbana i plenament contemporània. Els grups s’alternen, es temptegen, es repten i barregen en un treball que no és aliè a la improvisació i al constant joc per veure fins on es pot arribar en la conciliació d’ambdós llenguatges. L’espectacle està organitzat per Rotary Club de Roses i Empuriabrava, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses.

Per últim, diumenge 5 de desembre (12 h, 4 €), arribarà el torn de la proposta infantil d’Optimist, que ha programat per a l’ocasió l’espectacle Cirque dèjà vu
de la Companyia La Baldufa, un homenatge a la vellesa i l’amistat. Cirque déjà vu és la historia de dos padrins, dos comediants, dos pallassos..., dos amics, en Fausto i l’Anselmo, que cada dia es troben i recorden el que van ser: dos nòmades, dos viatgers..., dos amics. Un matí qualsevol, aquests records s’aturen: l'Anselmo està malat i els seus records estan fugint. En Fausto serà l’encarregat de fer sentir les situacions viscudes de l’Anselmo, a través d’un viatge a la memòria de la seva joventut, un pas en el temps, una interferència en el dia a dia, amb un objectiu: recordar experiències ja viscudes... Déjà vu, ja vist!

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg
Contingut relacionat

Accions del document