Un nou espai peatonal a l’Avinguda de Rhode donarà continuïtat al passeig Marítim de Roses

L’empresa Opciones Viales SL, concessionària de l’explotació dels aparcaments situats a l’avinguda de Rhode (entre la Riera Ginjolers i la platja de la Punta) i del Moll de Ribera al port pesquer, acaba d’iniciar les obres de reurbanització i millora d’aquests dos espais. Concretament, aquesta setmana s’han iniciat els treballs a l’aparcament de l’avinguda de Rodhe, que suposaran l’adequació d’un passeig d’uns 300 metres de longitud i, per tant, donarà continuïtat al passeig Marítim.
Inici obres aparcament Av. de Rhode

Inici obres aparcament Av. de Rhode

21/03/2013 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Després d’una primera actuació a l’aparcament de l’avinguda de Rhode ja realitzada, en què es reordenà l’espai interior -amb una capacitat per a 224 vehicles-, així com els accessos i circulacions internes, la segona fase de reurbanització que s’acaba d’iniciar, té per objectiu integrar aquest espai a la trama urbana que l’envolta i donar continuïtat al pas peatonal. Per fer-ho possible, les obres incorporaran la pavimentació d’una franja peatonal al llarg de tot l’aparcament, la construcció d’un muret que delimitarà l’espai destinat a l’estacionament de vehicles i la instal·lació de 38 nous punts d’enllumenat.

La intenció és donar continuïtat peatonal i visual entre la placeta situada sobre la sortida al mar de la Riera de Ginjolers i els espais del port, donant així seguiment al passeig marítim. Per incidir en aquesta continuïtat, el paviment emprat en el nou projecte serà formigó taronja de les mateixes característiques que el de la placeta adjacent. Al llarg del seu recorregut, la franja peatonal incorporarà el mobiliari urbà necessari (papereres, enllumenat, bancs, passos per a vianants, evacuació d’aigua, etc), per donar tots els serveis al nou espai-mirador que es crearà sobre la badia.

El projecte contempla també un nou accés a l’aparcament a l’alçada del carrer de la Llotja. Les obres, a càrrec de l’empresa Opcions Viales SL, compten amb un pressupost aproximat de 88.000 euros.


Paral·lelament, l’Ajuntament de Roses ha atorgat també el permís d’obres necessari per a la millora de l’aparcament situat al moll de la Ribera, al port pesquer. En aquest cas, l’actuació refarà els límits entre el vial i la zona destinada a estacionament de vehicles, gràcies a la incorporació d’un element d’acer corten que actuarà com a límit i balisa il·luminada alhora, amb un joc d’obertures de llums de color i intensitat canviants.

El projecte preveu també instal·lar reductors de velocitat que complementaran el ja instal·lata a l’inici del vial, per tal de fer l’espai més segur per als vianants. En aquest cas les obres, també iniciativa de l’empresa Opciones Viales SL, tindrà un cost aproximat de 25.000 €.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document