Una quinzena de joves participen en el curs de restauració organitzat pel CAR de Roses

El CAR Jove de Roses ha iniciat un nou curs de restauració pensat per oferir una sortida professional a aquells joves que opten per deixar els estudis i es volen fer un camí dins el món laboral. El curs, que compta amb una quinzena de participants, ha estat dissenyat per omplir l’actual buit existent en l’educació d’auxiliars de cuina, cambrers, i d’altres feines relacionades amb aquest sector.
Presentació Curs Restauració

Presentació Curs Restauració

22/01/2009 00:00 -   Departament de Comunicació i Premsa  

El nou curs de restauració s’emmarca en el Pla Local de Joventut, a partir del qual s’ha detectat que molts joves rosincs deixaven els estudis a mitges per fer feines on, més tard, tenien poques possibilitats de promoció. Aquest fet, sumat a les mancances de formació que l’empresariat del món de la restauració detecta comunment a l’hora de contractar nou personal per als seus establiments, han provocat que l’Àrea de Joventut es plantegés la realització d’un curs que donés resposta a ambdues parts, joves i empresaris.

D’aquesta manera, els estudiants que s’han incorporat al curs rebran formació teòrica i pràctica sobre les tasques d’ajudant de cuina i de sala, el protocol de servei al client o l’organització en el treball. A més, realitzaran tallers, treballs de camp i sortides complementàries i rebran assessorament professional i facilitats per trobar feina.

En el curs també hi participen un grup d’alumnes de l’IES Cap Norfeu de Roses que, gràcies a la formació i crèdits que obtindran amb l’assistència a aquestes classes, optaran el proper any a cursar els estudis a l’Escola d’Hostaleria de Vilamalla.

L’altre gran objectiu que s’espera cobrir amb aquesta activitat és oferir a l’empresariat una borsa de nous professionals ben formats, que permeti millorar la qualitat dels serveis relacionats amb la restauració i el turisme i contribueixi a donar una millor imatge del sector.

El curs és totalment gratuït i està subvencionat per la Secretaria de Joventut de la Generalitat de Catalunya.


 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document