Una victòria per a la reflexió i l'esperança

17/03/2008 00:00 -    

Uns dies abans de les eleccions generals del 9-M vaig escriure un article en el que deia que el meu vot als socialistes també era un vot per Roses. Argumentava aquesta afirmació basant-me en el suport que el nostre municipi rep tant del govern català com del govern estatal en aquelles situacions en què en són competents.

La meva responsabilitat com a alcaldessa del nostre municipi em porta a conjugar la meva ideologia política amb la responsabilitat que, tant jo com tot l’equip de govern, hem assumit davant dels nostres conciutadans.

Els resultats electorals permetran al senyor Rodríguez Zapatero quatre anys més al front del govern d’Espanya. Per tots els qui hem apostat per polítiques de progrés al nostre País és una satisfacció poder treballar en aquest escenari que han propiciat els electors. Satisfacció, doncs, però també molta responsabilitat i treball ben fet per donar resposta a les expectatives creades.

En clau local, vull agrair a totes les persones que van anar a votar l’explicitació del seu compromís amb la democràcia sigui quina sigui la seva opció política. També faig un reconeixement a aquells i aquelles que ens han donat suport al Partit dels Socialistes de Catalunya que hem estat la primera força, tant al Congrés com al Senat on els tres representants de l’Entesa van ser els més votats.

Estem, tal com he dit anteriorment, en un escenari per a quatre anys on hem d’avançar en drets, en benestar i en cohessió social. Per això caldrà que treballem amb complicitats mútues i amb constància per anar assolint els objectius.

Aquestes eleccions han donat uns resultats que ens han de fer pensar a tots; als qui ens han anat bé i a aquells que no han obtingut els resultats esperats. I ho hem de fer amb serenitat i amb humilitat.

S’ha parlat molt de eleccions molt bipolaritzades, del pragmatisme d’una part del vot, dels efectes dels debats a la TV... tot això té un grau de certesa però seria considerar molt poc als electors si ens quedéssim només amb aquests arguments. Espanya és un País on hi conviuen moltes sensibilitats i opinions quant a manera d’entendre el què ha de ser un Estat Modern en el segle XXI i està necessitada de molta pedagogia política per generar més consens per assumir la diversitat que la conforma.

Catalunya ha votat majoritàriament socialista i aquesta manifestació de la ciutadania s’ha interpretat de diverses maneres; totes respectables però crec que s’ha de valorar amb la seva justa mesura l’esforç que ha fet i està fent el PSC per situar-se en la centralitat de la vida política catalana, que no vol dir exactament el centre polític. Aquesta valoració està bé que la fem nosaltres des d’aquí però també s’ha de fer des del Centre. No volem marxar però sí que volem reconeixement, en tots el sentits, de la nostra història, de la nostra llengua, de les nostres necessitats, avui per avui explicitades en el Nou Estatut, de les nostres aportacions i també dels nostres somnis. En definitiva volem respecte i objectivitat en el tracte i també la lleialtat i la solidaritat que sempre hem tingut en relació als altres.

Tot això el president Zapatero ho sap, ho creu i hi ha treballat en els darrers quatre anys. Ara li toca, ens toca, continuar avançant evitant errors passats i intensificant els encerts.

Magda Casamitjana i Aguilà
Alcaldessa de Roses i militant del PSC

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document