Inici del servei de vigilància, salvament i socorrisme a les platges de Roses

El proper dijous, 24 de juny, s’inicia a Roses el servei regular de salvament i socorrisme a les platges de la població, que s'allargarà fins al dia 12 de setembre. Tot i així, entre demà dissabte i el proper dia 24, s’estableix un equip inicial de 5 socorristes amb base a les platges de Santa Margarida per atendre els usuaris i les possibles emergències que es puguin produir. L’aplicació Roses Smart continuarà facilitant dades sobre l’aforament i els serveis de les platges durant l’estiu.
18/06/2021 13:31 -    

El dispositiu previst per a aquest estiu comptarà amb una plantilla de 25 treballadors, entre socorristes i coordinadors, els quals estaran distribuïts en 8 torres de socors situades a les platges de Salatar, El Rastrell, La Nova, La Punta, Canyelles Petites, Almadrava i Santa Margarida, aquesta darrera amb dues torres. Enguany, es manté el reforç de personal inicial l’any passat, encarregat del compliment de les mesures sanitàries marcades per la pandèmia, com ara el compliment d’aforament i de distanciament social.


Tot el personal adscrit al servei ha realitzat els cursos específics corresponents a l’activitat que té encomanada, formació que segueix rebent de forma continuada durant la temporada de bany. L'horari general de juliol i agost és de 10 a 19 h, si bé al juny i al setembre és una mica més reduït (d’11 a 18 h).


Pel que fa als mitjans materials destinats al servei, es compta amb sistemes de comunicació i vigilància, material sanitari (desfibril·lador, farmacioles, collarets cervicals, etc) i tot el material de socors (armilles, lliteres, etc) necessari. Pel que fa a sistemes de mobilitat i transport, es compta amb una ambulància, una moto nàutica i una embarcació de salvament.


Entre les activitats complementàries que s’ofereixen, es troben també la distribució de polseres identificatives per a infants o l’accessibilitat a l’aigua a través de 4 cadires amfíbies que permeten el bany a persones amb diferents graus de capacitat -en cas d’entitats i associacions amb grups, cal concertar-les prèviament-. Per últim, s’ofereixen també els serveis informatius d’infoplatges, d’informació sobre les condicions de bany feta amb banderes, així com el de megafonia per a casos d’emergències en les tres platges de major concurrència del municipi (Santa Margarida, Salatar i Rastrell).

 

L’app Roses Smart ofereix l’aforament en temps real i serveis de les platges

Totes les platges amb servei de Salvament i Socorrisme (Sant Margarida, Salatar, Rastrell, Nova, la Punta, Palangrers, Canyelles i Almadrava), disposaran també a partir del dia 24 de juny d’una secció específica a l’app per a telèfons mòbils Roses Smart, des d’on es poden consultar de manera ràpida i en temps real l’estat d’ocupació de cada espai. La informació es facilita amb un senzill sistema il·lustrat amb semàfors, que indica l’afluència de públic al llarg de la jornada: verd en cas de baixa ocupació, groc quan l’ocupació sigui mitjana i vermell en cas que s’arribi a omplir tot l’aforament i, per tant, es recomani no accedir a aquella platja.

 

La introducció de les dades d’ocupació serà realitzada pel personal del servei, en horari de 10 a 19 h, (d’11 a 18 al juny i al setembre), de manera que la informació serà actualitzada al llarg de tot el dia. A més d’aquestes orientacions, l’aplicació ofereix també tota la informació referent a la geolocalització, transports públics i tipologia de serveis que cada platja ofereix, tals com lloguer d’embarcacions o patinets, de gandules, serveis de restauració, passarel·les d’accés, etc.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document