Inici dels treballs del nou recorregut ciclista d’entrada a Roses, de 3,5 km

Acaben d’iniciar-se a Roses els treballs per a la implantació d’un recorregut ciclista de 3,5 km entre l’inici del terme municipal, al Pont de la Gola de Santa Margarida, i l’Oficina de Turisme. D’aquesta manera, s’habilita un carril bici d’entrada a la població que formarà part del projecte europeu per a l’ampliació de la ruta Pirinexus i s’integrarà en el traçat anomenat BICITRANSCAT, que ha de permetre unir l’estació del TGV Figueres-Vilafant fins a la frontera francesa per la costa.
16/07/2020 10:11 -    

El recorregut, d’una longitud total de 3,526 km, tindrà una topografia plana sense desnivells apreciables i transcorrerà principalment en paral·lel a la carretera C-260 de Besalú a Roses, la qual serveix d’accés principal al nucli urbà; a la franja de zona verda de Santa Margarida a tocar la carretera, i a la vorera pavimentada de davant la Ciutadella.


Segons les característiques pròpies de cada tram, es realitzaran diferents actuacions per a l’adequació o implantació del carril. Així, en el recorregut de la carretera C-260, s’habilitaran vorals en ambdós sentits de la marxa amb elements de cautxú de protecció i senyalització del carril bici, s’aprofitaran quan sigui possible els vials paral·lels a la carretera i s’incorporaran franges de carril bici bidireccional de 2 m d’amplada dins les franges de zones verdes.


En el seu tram més urbà, entre la carretera de Vilajuïga i la Ciutadella, el carril ocuparà un dels dos carrils actualment existents en sentit Figueres i la franja d’aparcament de vehicles, mentre que en el darrer tram fins a l’Oficina de Turisme, la circulació de bicicletes es preveu compartida amb els vianants per sobre de l’ampla vorera existent davant la Ciutadella.


El projecte ha estat adjudicat per un import total de 128.550 €, finançats per la Diputació de Girona. Els treballs tindran una durada de 6 mesos.


  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document