Jaume Sobrequés, Oriol Amat i Vicent Partal, al cicle de conferències de Roses

El cicle de conferències “Propostes de país per a un nou temps” prossegueix la seva trajectòria a Roses amb la celebració de tres noves xerrades entre els mesos maig i juny, en aquesta ocasió a càrrec de l'historiador Jaume Sobrequés, del l'economista Oriol Amat i del periodista Vicent Partal. El cicle arriba així a la seva quarta edició, apropant fins a la localitat altempordanesa figures de renom de l'actual panorama social, polític i econòmic
30/04/2014 10:10 -   Departament de Comunicació i Premsa  

En el moment del seu inici, l'octubre de 2012, l'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Roses ja manifestà la seva voluntat perquè el nou cicle de xerrades “Propostes de país per a un nou temps”, gaudís de continuïtat. L'interès generat i la bona acollida de públic assolida per les diferents conferències programades fins al moment, així ho ha fet possible. Pel cicle han passat ja figures com Carme Forcadell, Salvador Cardús, Josep M. Terricabras, Carles Puigdemont, Vicenç Villatoro, Carles Viver i Pi-Sunyer, Joaquim Nadal i Carles Capdevila, entre d'altres.

 

En la nova edició que s'inicia el proper 8 de maig, el cicle prossegueix amb el seu objectiu d'apropar a la ciutadania del municipi i comarca, el pensament i experiència de figures amb una contrastada solvència i trajectòria professionals que, de primera mà, ofereixin la seva visió de l'actualitat social, econòmica i política que es viu a Catalunya en aquests moments.

 

Jaume Sobrequés – 8 de maig

 

L'historiador i polític Jaume Sobrequés oferirà a Roses la xerrada “Espanya contra Catalunya”. Com parlamentari, Sobrequés fou membre de la Comissió dels Vint que redactà l'avantrpojecte d'Estatut d'Autonomia de Catalunya de 1979. L'any 1982 ingressà al PSC, amb el qual fou escollit diputat a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1988 i de 1992.

 

Després d'haver donat suport a les consultes sobiranistes, a principis de setembre de 2010 es donà de baixa del PSC, justificant aquest decisió per l'estancament de la via autonomista i la necessitat d'iniciar un procés cap a la independència.

L'any 2008 va rebre la Creu de Sant Jordi. Actualment és president de la Societat Catalana d'Estudis Històrics, filial de l'Institut d'Estudis Catalans, i president de l'equip redactor de la Universitat Catalana d'Estiu.Oriol Amat

 

El 13 de juny, el Teatre de Roses acollirà la xerrada de l'economista Oriol Amat “La viabilitat econòmica de la independència”. Conseller de la Comissió Nacional del Mercat de Valors i catedràtic d'Economia Financera i Comptabilitat de la Universitat Pompeu Fabra, Amat és autor de diversos llibres de comptabilitat i finances, alguns dels quals han estat publicats en varis idiomes.

Ha estat professor visitant en diferents universitats i escoles de negocis europees, americanes i asiàtiques.

 

Vicent Partal

 

La present edició del cicle clourà el 18 de juny amb la conferència “A un pam de la independència (crònica del procés)”, a càrrec del periodista i director de Vilaweb, Vicent Partal.

 

Cofundador del setmanari El Temps l'ay 1983, ha format part del Diari de Barcelona i de Televisió Espanyola, on s'especialitzà en temes de política internacional. Com a reporter i corresponsal ha cobert esdeveniments arreu del món, entre altres la caiguda del mur de Berlín, el cop d'estat a l'URSS i les independències dels països bàltics, o la guerra dels Balcans.

 

Actualment dirigeix el diari electrònic Vilaweb, i col·labora setmanalment amb diferents diaris. És vicepresident de l'European Journalisme Center, amb seu a Maastricht, membre de la junta del PEN català i membre del consell assessor de la Fundació de la UOC.

 

 

Totes les conferències tindran lloc al Teatre Municipal de Roses, els dies indicats, a les 20,30 h. L'accés és lliure.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document