Joan Pagès, carter de Roses entre 1918 i 1949, protagonitza el Document del Mes de l'AMR

El Document del Mes que l'Arxiu Municipal de Roses (AMR) presenta a través del seu apartat web mensualment dedica la seva atenció aquest mes de març a la figura de Joan Pagès Ordeig, qui exercí el càrrec de carter de Roses durant 30 anys a la població, entre els anys 1918 i 1949.
03/03/2015 13:33 -   Departament de Comunicació i Premsa  

L'AMR presenta aquest mes el títol de carter urbà de primera classe de Roses expedit a favor de Joan Pagès Ordeig. Un fet important a destacar d'aquest document és que es va expedir a Barcelona el 8 de juny de 1938, pel fet que el govern de la II República estava establert a la Ciutat Comtal des del desembre de 1937. Justament feia 15 mesos que el mateix Ministeri de Comunicacions, Transports i Obres Públiques, aleshores establert a València, l'havia ascendit a carter de segona classe. Amb aquest segon ascens, passaria de cobrar 3.000 a 3.500 pessetes anuals.

 

El segon document que es presenta és una de les tantes cèdules personals que moltes famílies conserven als calaixos de casa seva. En aquest cas és un document expedit en plena postguerra l'octubre de 1942 on tenim la sort de poder descobrir la fesonomia del carter que va voltar els carrers de la vila entre 1918 i 1949, 31 anys de cartes i telegrames amb bones i males notícies.

 

A través de la informació facilitada per l'Arxiu Municipal, es poden conèixer les dades biogràfiques i professionals de Joan Pagès i la seva llarga trajectòria laboral a Roses, gràcies a la documentació conservada per la família Mallol després de la seva mort, donada a l'arxiu l'any 2012.

 

Podeu consultar el document complet en el següent enllaç:

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document