Josep Maria Martínez, nou alcalde de Roses

Josep Maria Martínez Chinchilla (PSC-CP) ha estat escollit alcalde de Roses en el transcurs de la sessió plenària celebrada aquest migdia a la sala de sessions de l’Ajuntament. El candidat ha assolit la majoria absoluta de la votació realitzada, en obtenir un total de 9 vots dels 17 regidors que integren la corporació. Els 4 regidors de PSC-CP, els 3 de Junts per Roses-CM i els 2 de Gent del Poble de Roses-TE, han dipositat la seva confiança en Josep Maria Martínez, mentre que els 4 regidors d’ERC-SR-AM, els 2 de Lliures x Roses-ARA PL; el regidor de VOX i el regidor del Partit Popular, han votat els seus candidats respectivament.
17/06/2023 13:57 -    

La sessió de constitució del nou Ajuntament ha començat puntualment a les 12.30 h del matí, amb l’aforament de la sala de plens municipal complet i un important nombre de veïns i veïnes del municipi des del vestíbul de l’Ajuntament.

 

La constitució de la Mesa d’edat i l’acreditació dels regidors i regidores electes, han donat pas al moment en què regidors i regidores han promès o jurat la presa de possessió dels seus càrrecs i funcions públiques, quedant així la corporació integrada pels 17 regidors i regidores següents:

 

ERC- SOM - ACORD MUNICIPAL (ERC-SR-AM)

JOAN PLANA SAGUÉ

ESTHER BONATERRA I MOLTÓ

ERIC IBÁÑEZ MARTÍN

VERÒNICA MEDINA FLORES

 

PARTIT DELS SOCIALISTES DE CATALUNYA-CANDIDATURA DE PROGRÉS (PSC-CP)

JOSE MARIA MARTINEZ CHINCHILLA

MIGUEL ANGEL MUÑOZ SÁNCHEZ

OLGA CATALINA SIMARRO ROJAS

ESTER NAVAS I HERNANDEZ

 

JUNTS PER ROSES - COMPROMÍS MUNICIPAL (CM)

SILVIA RIPOLL CAYUELA

JUANA MARIA PÉREZ GONZÁLEZ

LLUÍS ESPADA CANTÓ

 

LLIURES PER ROSES - ARA PACTE LOCAL (LLxROSES - ARA PL)

PERE GOTANEGRA JULIÀ

IVAN GASCÓN COSTA

 

GENT DEL POBLE DE ROSES - TOTS EMPORDÀ (GDPR-TE)

FÉLIX LLORENS PALOU

MARIA ANGELS ARJONA CRUSELLAS "YANNA"

 

VOX (VOX)

IGNASI MULLERAS VINZIA

 

PARTIDO POPULAR - PARTIT POPULAR (PP)

MANUEL ESCOBAR YEGUA

 

La sessió ha continuat amb el procés d’elecció de l’alcalde, on cada grup municipal ha presentat els seus candidats a alcaldables: Joan Plana per ERC-SR-AM; Josep Maria Martínez per PSC-C; Pere Gotanegra per Lliures per Roses- ARA PL; Ignasi Mulleras per VOX; i Manuel Escobar per Partit Popular. Per la seva banda, Junts per Roses-CM i Gent del Poble de Roses-TE, han optat per no presentar candidatura.

 

Proclamades les 5 candidatures, s’ha procedit a la votació d’elecció d’alcalde, realitzat pel procediment de mà alçada, on els 4 regidors de PSC-CP, els 3 de Junts per Roses-CM i els 2 de Gent del Poble de Roses-TE, han dipositat la seva confiança en Josep Maria Martínez, mentre que els 4 regidors d’ERC-SR-AM, els 2 de Lliures x Roses-ARA PL, el regidor de VOX i el regidor del Partit Popular, han votat els seus candidats respectivament.

 

A continuació, Josep Maria Martínez ha estat proclamat alcalde i ha promès el seu càrrec. L’alcalde sortint, Joan Plana, ha fet lliurament de la vara d’alcalde a Martínez, qui ha passat a ocupar la presidència de la sessió. L’acte ha continuat amb un torn d’intervencions dels diferents portaveus dels grups municipals i ha finalitzat amb el discurs d’investidura del nou alcalde.

 

Josep Maria Martínez ha remarcat que "la formació del nou govern s'ha basat prioritzant un equip de persones que més enllà dels partits i de les ideologies té marcat interès municipalista i molt conscient dels reptes que tenim per davant. No és un pacte contra res ni ningú, sinó de persones que actuen com a mandatàries d'una majoria significativa i plural de rosincs i rosinques. Aquests dies hem consensuat i fusionat projectes i propostes per a la configuració del programa de la legislatura, que també obrim als grups de l’oposició per ser estudiades i debatudes i incorporar-les per fer-les realitat".

 

Podeu visionar la sessió plenària de constitució i investidura en el següent enllaç:

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document