L’Ajuntament convoca dues sessions de Fòrum Ciutadà per debatre el pressupost participatiu

L’Ajuntament de Roses segueix avançant amb el procés participatiu inclòs en el pressupost 2017, amb la realització de dues sessions del Fòrum Ciutadà obertes a tots els interessats, que tindran lloc els propers 1 i 8 de febrer (a les 20 h), al Teatre Municipal de Roses. Aquest procediment permetrà que un o més dels projectes que es realitzin a la població dins el pressupost municipal d’enguany, sigui a elecció dels propis ciutadans i ciutadanes.
30/01/2017 14:40 -    

 

Després que els els veïns i veïnes de Roses hagin rebut en els seus domicilis el díptic informatiu del Pressupost Participatiu 2017, on s’informa de les diferents fases i formes de participar en el procés que l’ajuntament inicia enguany per incloure un projecte (o projectes) escollit per la ciutadania dins les inversions programades per a aquest mateix exercici, el consistori oferirà els propers 1 i 8 de febrer, dues sessions del Fòrum Ciutadà.

 

Responsables municipals i representants de l’entitat Mirada Local, assessora externa que condueix el procés participatiu, explicaran la metodologia que se seguirà per a la tria final del projecte o projectes a desenvolupar, quins requisits i competències han de complir les propostes, etc.

 

El període de recollida de propostes ciutadanes es va iniciar el passat 19 de gener, amb la instal·lació de bústies al Servei d’Atenció Ciutadana-SAC de l’Ajuntament, a la Biblioteca i a l’Oficina de Turisme, així com amb la posada en marxa de la pàgina web www.tudecideixesroses.cat, per a aquelles persones que vulguin optar per la via telemàtica per poder presentar les seves propostes.

 

El termini de recollida de projectes continua obert, tal i com s’explicarà en les dues reunions programades per als dies 1 i 8 de febrer. A aquesta primera fase informativa i de recollida de propostes, la succeirà la valoració tècnica dels projectes a càrrec dels serveis tècnics municipals, on s’estudiaran la viabilitat dels mateixos. El procés culminarà amb una darrera fase de votació, on les propostes finalistes se sotmetran a votació ciutadana, oberta a tots els rosincs i rosinques majors de 16 anys.

 

Aquesta és la primera vegada que l’Ajuntament de Roses dóna l’oportunitat als veïns i veïnes de la població de decidir com invertir una part del pressupost municipal. Cada persona pot presentar els projectes que consideri prioritaris incorporar dins els pressupostos municipals de 2017, que òbviament han de respondre a temàtiques de competència municipal i no poden sobrepassar els 150.000 € de cost.

 

Es preveu que tot el procediment de selecció i tria final del/s projecte/s culmini al voltant del proper mes de maig, per tal de poder procedir a la contractació i execució de la proposta abans de la finalització de l’any.

 

La voluntat del govern rosinc és implicar la ciutadania en la presa de decisions pressupostàries, potenciant la seva participació activa i treballant bidireccionalment entre veïns i Ajuntament. Així doncs, l’actuació prevista per a 2017, representarà una primera presa de contacte amb el nou model de pressupostos participatius, que el consistori vol ampliar gradualment en exercicis futurs.

 

Podeu consultar el Reglament dels Pressupostos Participatius en el següent enllaç:

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document