Tens dubtes tramitant? Truca'ns. Et truquem! De dilluns a divendres de 8 a 20 hores

L’Ajuntament adquireix una cadira totterreny adaptada per avançar en l’esport inclusiu al municipi

L’Àrea d’Esports ha presentat la cadira de muntanya adaptada adquirida recentment, amb la qual posa a disposició de les persones amb mobilitat reduïda la pràctica esportiva, com el senderisme o curses, en el medi natural. A l’acte, dut a terme al Pavelló Municipal, han estat presents l’Associació Tramuntanets, el Club d’Atletisme Roses i l’Associació Excursionista Cabirols, entitats amb què l’Ajuntament col·laborarà per a la posada en marxa de projectes d’esport i excursionisme inclusiu al municipi.
20/12/2022 09:00 -    

El material adquirit és una cadira monoroda totterreny Joëlette que permet acompanyar persones amb mobilitat reduïda o limitada per entorns rurals o de muntanya no adaptats, o participar en curses. Requereix la conducció de dos acompanyants, un encarregat de la tracció i direcció de la cadira, i un que assegura l’equilibri de la mateixa des de la part posterior. Està concebuda tant per a passejos com per a un ús esportiu, permetent accedir a llocs inaccessibles per a les cadires de rodes convencionals.

 

Per a Verònica Medina, regidora d’Esports de Roses, "la posada en servei d’aquesta cadira ens permetrà fer un pas més en la consolidació de l’esport inclusiu al nostre municipi, atendre la diversitat i adquirir així una total normalització esportiva. Fem accessible el medi natural, d’una manera no invasiva, perquè tothom pugui gaudir dels nostres camins, paisatges i cims. Uns objectius que no serien possibles sense la complicitat i la implicació de Tramuntanets, Club d’Atletisme i Cabirols, amb qui treballarem per desenvolupar aquest projecte".

 

Per fer-ho possible, membres de les tres entitats han dut a terme una formació específica que els capacita per a la realització d’activitats amb la cadira de muntanya, durant la qual han après les tècniques per a la seva utilització i han adquirit coneixements de seguretat i progressió en el medi natural per a rutes inclusives.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document