L’Ajuntament de Roses consciencia sobre l’adopció d’animals de companyia i una cura dels mateixos cívica i responsable

Aprofitant les festes nadalenques i considerant que aquestes corresponen a una època de l’any en què s’adquireixen nombrosos animals de companyia, l’Ajuntament de Roses ha editat el desplegable “Animals Domèstics. Tinença responsable”, fomentant l’adopció d’animals en comptes de la compra per a aquelles persones que decideixin tenir una mascota. El desplegable recull també les pautes i indicacions necessàries perquè els propietaris d’animals de companyia els dispensin una cura i vigilància correctes.
19/12/2016 21:57 -    

La cura i benestar dels propis animals és el principal objectiu d’aquesta campanya informativa, juntament amb l’interès municipal per transmetre un comportament cívic entre els propietaris dels animals, que garanteixi la convivència en el municipi i un correcte compliment dels drets i deures que regulen la tinença d’animals domèstics. D’altra banda, atenent el fet que refugis i protectores disposen d’una gran quantitat d’animals preparats per a la seva adopció, el consistori vol potenciar també aquesta via per davant de la seva compra.

 

Per aconseguir-ho, l’Ajuntament ha editat 2000 unitats d’un desplegable que durant aquesta setmana es repartiran als escolars del municipi, així com als equipaments municipals i resta de comerços i punts habituals de distribució perquè arribi al major nombre de persones, on s’enumeren els diferents aspectes a considerar quan es té un animal de companyia.

 

Les indicacions es divideixen en diferents apartats: Adopció -com alternativa més vàlida per tenir un animal de companyia-, Identificació i registre, Com tenir cura dels animals, Vigilància a la llar i al carrer, Esterilització i, un darrer apartat, destinat als Motius i conseqüències d’abandonaments.

 

El fulletó facilita també un codi QR i una adreça internet des d’on poder descarregar i consultar l’Ordenança municipal de tinença d’animals de Roses, amb l’objectiu que tothom conegui la reglamentació i conductes que s’han de respectar per garantir una convivència cívica i responsable.

 

En l’edició d’aquest material han intervingut, juntament amb l’Ajuntament de Roses, les associacions Empordà Animals i Amics dels Animals de Roses.

PDF document icon animals 2016 (1).pdf — Document PDF, 695 KB (712146 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document