L’Ajuntament de Roses homenatja els protagonistes del Carnaval dels darrers 20 anys

Tot i l’anul·lació dels actes de celebració del carnaval a causa de la situació epidemiològica actual, l’Ajuntament de Roses no ha volgut deixar passar l’ocasió de publicar la tradicional Revista de Carnaval i ha aprofitat la present edició per homenatjar els rosincs i rosinques que cada any fan del carnaval la festa més important de la població i un referent a tot Catalunya. A través de les seves pàgines, la revista ofereix un recorregut fotogràfic pels darrers 20 carnavals de Roses (2000-2020), plasmant la disbauxa, l’alegria i la germanor de la festa a través dels seus protagonistes.
10/02/2021 12:36 -    

La publicació es troba disponible a partir d’avui, dimecres 10 de febrer, als punts de distribució habituals: Servei d'Atenció al Ciutadà-SAC, Oficina de Turisme i Biblioteca Municipal, que lliuraran gratuïtament els 2.000 exemplars editats fins a la fi d'existències. El consistori vol fer així arribar en aquest any de restriccions i davant la difícil situació sanitària, un alè d’il·lusió i color perquè, d’alguna manera, la màgia del Carnaval arribi també enguany a les llars rosinques.

 

 

La presentació dels 20 cartells de les 20 darreres edicions, mostrant la creativitat i dissenys inspirats en el Carnaval de Roses creats per diferents artistes, obren la revista. A continuació, s’ofereix un viatge en el temps amb una tria d’imatges recollides al llarg dels darrers 20 anys, des de l’edició de l’any 2000 fins a la celebrada el passat any, dies abans de l’esclat de la pandèmia.

 

 

Disfresses, colles, lluentons, carrosses i color, tornen així enguany a reviure a Roses, a través de més de 200 fotografies captades durant tots aquests anys pels fotògrafs Robin Townsend, Joan Juanola, Maria Velasco, Foto Josep, Foto Cano, Àngel Reynal, o recollides del fons fotogràfic de l’Arxiu Municipal de Roses.

 

 

La salutació de l'alcaldessa, Montse Mindan, obre la revista d’aquest atípic i difícil any, agraint a les colles de Carnaval la responsabilitat demostrada amb la decisió d’anul·lar la celebració del carnestoltes 2021, i reivindicant l’essència i raó de ser del Carnaval de Roses, "una festa de germanor, de compartir il·lusió i treball, pensada per a la diversió de grans i petits, i on cap persona disfressada ni cap colla cobren sentit de manera individual."

 

Per la seva banda, el regidor de Festes i Cultura, Èric Ibáñez, ha destacat que "amb la revista hem volgut fer reviure d’una manera simbòlica el nostre Carnaval, oferint una mostra de l’evolució de disfresses viscuda al llarg del què portem d’aquest segle XXI".

 

Podeu veure l'edició digital de la revista aquí

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document