L’Ajuntament de Roses ofereix una vintena d’experiències educatives per aprendre jugant

Tallers pràctics d’il·lusionisme, modelació, observació astronòmica, educació emocional, fotografia, circ, bombolles de sabó, invents o arquitectura, són algunes de les originals i divertides activitats que proposa el programa Aprenem Jugant impulsat per l'àrea d'Ensenyament de l'Ajuntament de Roses. Les activitats es duran a terme els caps de setmana entre el 4 de novembre i el 7 de desembre, i s’adrecen a infants, joves i famílies.
25/09/2017 17:40 -    

Aquest programa s’inclou dins el Pla Educatiu d’Entorn impulsat al municipi i parteix de la premissa que el municipi ha d’esdevenir un espai d’aprenentatge permanent, a partir d’activitats pensades per donar resposta a les curiositats d’infants i joves, tant dins com fora de l’horari escolar. A més, una part de les activitats, s’obre també als pares i mares que vulguin acompanyar els seus fills en aquesta experiència.

 

Totes les activitats han estat formulades d'acord a una clara base educativa, i seran dinamitzades per professionals, entitats o empreses especialitzades en cadascuna de les matèries. Les activitats es divideixen en funció de les franges d'edat, atenent les característiques i necessitats de cada grup.

 

Les inscripcions varien en funció de l'activitat i es podran formalitzar del 7 al 12 d’octubre mitjançant la pàgina web de l’Ajuntament, o bé presencialment al Servei d’Atenció al Ciutadà, en aquest cas del 9 a l’11 d’octubre). Totes les activitats són gratuïtes.

 

A més, l’Aprenem Jugant també porta a terme en horari lectiu diverses propostes formatives adreçades a escoles i instituts, amb un nivell alt de demanda de participació dels centres, i amb els quals es completa el coneixement que s’obté a partir de l’ensenyament reglat a l’aula. Enguany les activitats proposades són Aula de Natura i bosc Mediterrani, els tallers de divulgació científica i sostenibilitat Experimentívors i Abres que parlen d’edat, l’obra de teatre Enxarxats, i la proposta La cistella del port per descobrir el Port pesquer de Roses.

 

L’objectiu general del Programa Aprenem Jugant és promoure i divulgar coneixement, contribuint a que els infants i joves de Roses esdevinguin persones actives, amb criteri, formades i responsables enfront els nous reptes de la societat. El programa contribueix a donar resposta a les seves curiositats, a generar més preguntes, a potenciar la vocació per interessar-se i aprendre constantment, més enllà de l’activitat lectiva formal.

 

Podeu consultar el programa d'activitats complet i requisits d’inscripció en el document adjunt.

PDF document icon programa aprenem jugant_set 2017 (1).pdf — Document PDF, 134 KB (138144 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document