L’Ajuntament edita un tríptic sobre l’església parroquial de Santa Maria de Roses

L’Ajuntament de Roses ha editat un tríptic informatiu dedicat a l’església de Santa Maria de Roses, datada del segle XVIII. El fulletó detalla i descriu els diferents elements arquitectònics, escultòrics i ornamentals de l’edifici, així com les circumstàncies que portaren a la seva construcció i les etapes viscudes.
L’Ajuntament edita un tríptic sobre l’església parroquial de Santa Maria de Roses

Presentació tríptic església

06/10/2016 18:42 -    

La construcció de l’església de Santa Maria de Roses es va iniciar el mes de juny de 1792, per tal de solucionar la situació que es venia produint des de l’expulsió dels rosincs fora muralles l’any 1640, per part de les autoritats militars. Aquest fet produïa que els veïns haguessin d’entrar al recinte, a desgrat dels militars, cada cop que havien d’anar a la parròquia de la Ciutadella.

 

El 1794, a més, els militars prohibiren enterrar ningú més a l’antic cementiri i es van començar a inhumar les restes mortals al costat de l’església en construcció. El culte a la nova església, inacabada aleshores, va començar el 2 d’octubre de 1796. La primera fase, l’anomenada obra vella, no es va acabar fins l’any 1853 a causa de les dificultats econòmiques, mentre que la segona fase, es va realitzar entre 1853 i 1864, construint-se en aquest moment les naus del pis superior i la façana monumental vuitcentista. Posteriorment, ha viscut dos períodes de remodelació i reformes (1957-1960 i 1974-1995).

 

Donar a conèixer les circumstàncies que envoltaren la construcció d’aquest edifici del patrimoni rosinc, així com les els diferents usos i etapes històriques viscudes, és l’objectiu del tríptic editat ara per l’Ajuntament de Roses. El nou fulletó informa dels diferents elements arquitectònics (façana, naus, sagristia, cimbori...) que integren el temple i les seves característiques, dels altars, imatges, vitralls i elements que hom pot trobar, tot amb un plànol central per facilitar la visita i la identificació dels diferents elements.

 

L’Àrea de Turisme de l’Ajuntament de Roses ha editat un total de 4.000 exemplars, en català, castellà, francès i anglès, que poden trobar-se tant a l’Oficina de Turisme, com a la pròpia església.

PDF document icon triptic visites esglesia_juliol 2016_CAT.pdf — Document PDF, 351 KB (359989 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document