L’Ajuntament inicia el procés participatiu del Pla Local d’Habitatge

Ahir dilluns, van tenir lloc a Roses les tres primeres sessions de participació ciutadana del Pla local d'Habitatge (PLH) de Roses que, al llarg de la setmana, recolliran la visió i experiència d’arquitectes i tècnics, apis, constructors, professionals del sector, associacionisme i polítics, amb l’objectiu d’implicar-los en la planificació del futur de Roses en l’àmbit de l’habitatge.
23/06/2020 12:58 -    

El Pla Local d’Habitatge és l’estudi que definirà les estratègies i actuacions a promoure en relació al sòl i al sostre residencial, existent o de nova creació, per un període de sis anys, amb l’objecte de fomentar l’assoliment del dret dels ciutadans a gaudir d’un habitatge digne. Per a la seva redacció, es parteix d’una anàlisi de la situació actual de l’habitatge i de les condicions de context socioeconòmic, urbanístic i d’organització que es donen en el municipi.

 

Es tracta, per tant, d’un instrument de planificació que permetrà definir les polítiques en matèria d’habitatge a partir de la detecció i avaluació dels principals dèficits i problemàtiques, amb una mirada transversal que estudia l’urbanisme, la rehabilitació i el parc existent, els serveis socials, etc.

 

Aquesta transversalitat i necessitat d’àmplies visions, requereix de la participació i cooperació de diferents professionals i sectors de la població, motiu pel qual s’obre a partir d’avui un procés de participació ciutadana. Durant el matí d’ahir, es van realitzat les dues primeres sessions (la primera destinada a tècnics municipals i la segona a equip polític), mentre que a la tarda va tenir lloc la trobada amb l’associacionisme. Van estar convidades Creu Roja, FADIR, Altem, Joventut Rosinka, Xarxa de Convivència, Cáritas, Tramuntanets i les associacions de jubilats de Roses.

 

Les taules participatives prosseguiran dijous 25 de juny, donant veu en aquest torn a arquitectes i arquitectes tècnics del municipi o que hi desenvolupen la seva activitat professional de manera habitual i, en una segona sessió, a immobiliàries i constructores.

 

L’obertura del Pla a la participació dels sectors implicats ha de permetre identificar les diferents visions per fer una radiografia actual de la situació de l’habitatge, conèixer fortaleses i mancances i generar el debat i la reflexió, amb la voluntat d’incorporar a aquest procés de planificació del futur immediat de Roses els diferents agents i grups socials implicats.


  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document