L’Ajuntament ofereix més de 120 activitats educatives complementàries a escoles i instituts de Roses

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses ha elaborat per a aquest curs escolar el Catàleg d’Activitats Educatives 2018-2019, un recull d’un total de 122 activitats posades a disposició de les escoles i instituts de la població, amb l’objectiu d’oferir diferents propostes de caràcter educatiu i formatiu que siguin d’utilitat a mestres i professors en la seva tasca docent. Les activitats, dirigides a alumnes d’infantil, primària i secundària, es realitzen dins l’horari lectiu i complementen la formació a l'aula amb propostes de temàtiques molt diverses, que van des dels esports o el patrimoni cultural, als àmbits de la seguretat, la salut o el medi ambient.
L’Ajuntament ofereix més de 120 activitats educatives complementàries a escoles i instituts de Roses

Activitat Biblioteca Municipal

26/09/2018 13:01 -    

Aquest és un servei que l’Ajuntament ofereix des de l’any 2006, amb el qual es vol oferir un coneixement complementari a aquell que s’obté a partir de l’ensenyament reglat i curricular a l’aula. El catàleg recull activitats educatives de caràcter divers pensades, organitzades i dinamitzades per diferents àrees de l’Ajuntament, per altres administracions o institucions del territori, o per diferents entitats i serveis vinculats al municipi de caràcter científic, cultural o social, que faciliten l'accés al coneixement des d'un plantejament dinàmic.

 

Activitats tant diferents com un taller de plantes remeieres, xerrades sobre trastorns de la conducta alimentària, com fer una llàntia romana, visites al Parlament de Catalunya, aqualogia, tallers contra la violència de gènere o l’activitat georecerca passejant per la història, són només alguns exemples de tot el què s’ofereix per completar les explicacions i temàtiques tractades pel professorat durant el transcurs del curs.

 

Entre les propostes municipals, es troben les que ofereixen Biblioteca de Roses, Piscina Municipal, Ciutadella, les visites al consistori i sessions amb l'alcaldessa, les xerrades de prevenció de conductes de risc de l’Àrea de Benestar Social, les propostes de formació vial de la Policia Local, o les xerrades per a joves de l’Àrea de Joventut.

 

Altres institucions i entitats del territori, com Mossos d’Esquadra, Bombers, Consell Comarcal, Creu Roja, Grup d’Esports Nàutics de Roses, la COPA, Càritas, SOREA, etc, també inclouen en el catàleg les seves propostes educatives.

 

Anualment, es revisen i actualitzen les activitats amb l’objectiu de respondre a les necessitats i novetats que poden precisar els centres. Enguany, entre aquestes incorporacions es troben 16 noves activitats, com diversos tallers organitzats pel Parlament de Catalunya, una àmplia oferta de tallers d’igualtat i gènere i tallers sobre la violència entre iguals organitzats pel SIAD Roses (Servei d'atenció i orientació a les dones). La biblioteca municipal, els serveis educatius de la Ciutadella, els Mossos d’Esquadra i la Creu Roja també han actualitzat amb noves propostes la seva oferta formativa.

 

El catàleg inclou també propostes d’activitats i serveis educatius adreçats a pares i mares, mestres i a la població en general.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document