L’AMR dona la benvinguda a l’estiu recordant Valentí Fargnoli i Joan Juanola

El Document del Mes que l’Arxiu Municipal de Roses presenta aquest mes de juny, són dues imatges del fotògraf Valentí Fargnoli, en el 75èaniversari de la seva mort. Les fotografies, pertanyents a la col·lecció de postals del fons Fundació Roses Història i Natura, mostren la temporada de banys de la dècada de 1920.
20/06/2019 13:48 -    

Valentí Fargnoli (1885 – 1944) va fixar, a finals de la dècada de 1920, la temporada de banys a Roses, a la zona de les Casetes de Bany, situada a la platja del Rastrell. La imatge mostra una sessió de sol i platja ben concorreguda, amb molta gent, en una escena emmarcada per les casetes de bany i el perfil llunyà de la primera línia de la població, enmig de la qual destaca, blanca, la casa de la família Pi i Sunyer.

 

Les fotografies són una excusa perfecte per donar la benvinguda a una nova temporada d'estiu que, com sempre, estarà farcida de tots els ingredients habituals: visitants i turistes, platja i sol, diversió i descoberta. A més, amb elles, l’Arxiu Municipal se suma a la celebració del 75è aniversari de la mort de Valentí Fargnoli, sense cap mena de dubte un dels fotògrafs més importants de les comarques gironines de la primera meitat de segle XX.

 

Finalment, aquest Document del Mes connecta amb Joan Juanola, recentment i tristament traspassat. D'una banda, la imatge prové del fons de la Fundació Roses Història i Natura que ell havia dirigit, període durant el qual va aplegar amb gran cura una gran multitud d'imatges que va digitalitzar. La seva passió per la fotografia no podia ser recordada de cap manera millor que amb una de les imatges històriques que va recollir.

 

Podeu consultar el document del mes en el següent enllaç:

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document