L’artista conceptual Manel Bayo exposa a Ca l’Anita la seva mostra Contra Natura

El proper dissabte, 7 de maig (18 h), Ca l’Anita celebrarà la inauguració de l’exposició Contra Natura, de l’artista contemporani d’arrel conceptual Manel Bayo (Salt, 1966), guanyador de la dissetena convocatòria del programa Exposicions Viatgeres. Bayo se serveix de la natura per posar l’espectador davant del dubte sobre si allò que mira és una representació fidedigna de la realitat o una porta cap a una interpretació de les nostres realitats, personals i intimes, i de les realitats col·lectives, socials i polítiques.
04/05/2022 07:22 -    

En aquesta mostra l'artista presenta un conjunt de peces i instal·lacions que plantegen la idea del doble llenguatge interpretatiu d'una certa pràctica artística, aquella que es presenta de forma anodina, decent i artística però que en realitat mostra, de manera subjacent i a vegades de difícil identificació, una forma d'art perversa.

 

Segons l’artista, hi ha dues maneres d’entendre la pràctica artística. La primera i més estesa té una finalitat estètica o comunicativa, i és fruit de la voluntat de generar idees i emocions o bé de compartir una visió particular del món. La segona és molt més perversa i recargolada. Les peces que es creen sota aquesta visió són difícils de destriar de les més convencionals del primer grup, per una senzilla raó: a l’art d’aquest segon grup li encanta disfressar-se d’anodina expressió artística del primer grup.

Bayo planteja la seva exposició en forma de joc mostrant al visitant un artefacte amb unes regles que pot decidir seguir o trencar per arribar a descobrir les diferents capes que amaga la realitat. Les múltiples lectures del seu plantejament converteixen la mostra en una exposició metalingüística on es parla més de la manera com mirem o dels mecanismes de comunicació i transmissió utilitzats que no pas dels sentiments que provoca la visió d’una flor bonica.

 

Contra Natura és el primer dels dos projectes seleccionats per protagonitzar la 17a edició del cicle Exposicions Viatgeres que organitza la Diputació de Girona. Es podrà veure a Ca l’Anita fins al 19 de juny, de dilluns a diumenge de 10.30 h a 13.30 h i de 17 h a 19 h.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document