L’Arxiu Municipal de Roses presenta una carta d’Helena Cambó com a document del mes de març

L’AMR presenta aquest mes en la seva secció web "El document del mes", una carta escrita per la filla del polític i mecenes cultural Francesc Cambó, Helena Cambó Mallol, que va morir el proppassat 22 de gener.
03/03/2021 13:22 -    

El document pertany al Fons del polític Pere Rahola Molinas (sèrie Correspondència), fons donat pel matrimoni format per la senyora Bàrbara Díaz Rahola i Germán Martínez Arroyo a l’exalcalde Carles Pàramo, el qual el féu arribar a l’Arxiu Municipal. La carta manuscrita per Helena Cambó aprofita una targeta de felicitació de Nadal, de caràcter religiós. Malgrat que es desconeix el destinatari, el seu contingut s'inscriu totalment en l'àmbit particular i d'estricta cortesia social.


L’Arxiu Municipal de Roses recorda amb aquesta publicació la figura d’Helena Cambó, nascuda el 24 de setembre de 1929 a Zuric. Casada, amb l’advocat Ramon Guardans, tingué catorze fills. Exercí de mecenes cultural amb la continuació de la tasca iniciada pel seu pare al capdavant, entre d'altres, de la col·lecció de Bernat Metge i la creació de la Fundació Institut Cambó.


La seva vinculació amb Roses prové de la mà del seu avi matern, el doctor Joan Mallol Pedrosa, propietari de l’habitatge modernista construït l’any 1906 davant de la plaça de Catalunya, i que l'any 1979 fou adquirit per l'ajuntament de Roses, allotjant actualment la seva seu consistorial noble.


Podeu consultar el Document del mes complet en aquest enllaç

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document