L’Aula Gastronòmica de Roses obrirà les Jornades Dones i cuina marinera amb una sessió de receptes marineres

El Grup d’Acció Local Pesquer Costa Brava i l’Ateneu Cooperatiu Terres Gironines impulsen la segona edició de les jornades sobre l'herència gastronòmica marinera femenina 'Dones i cuina marinera', coordinada per l’activista gastronòmica Àgata Albero Miralbell d’Inspira Gastronomia. La primera jornada tindrà lloc a l’Aula Gastronòmica de Roses el dimarts 7 de maig, amb una sessió d’elaboració i tast de receptes marineres. L’activitat és gratuïta i cal inscripció prèvia.
24/04/2024 11:35 -    

El proper 7 de maig, de 18 a 20.30 h, tindrà lloc la primera jornada d’aquest cicle amb la participació de dones de diferents edats i orígens, que cuinaran i mostraran com elaborar receptes marineres que, un cop acabades, donaran a tastar entre el públic assistent. Les acompanyaran dones del mar i biòlogues que compartiran els seus coneixements sobre la cultura pesquera del territori i potenciaran la cuina sostenible.

 

Els objectius principals d’aquestes jornades és recuperar la memòria col·lectiva de la cuina del peix a través de la recuperació de receptes antigues elaborades amb peixos ‘humils’, conèixer altres maneres de cuinar el peix de la mà de dones d’orígens diferents, promocionar la varietat d’espècies que es poden cuinar i fomentar el consum de peix de llotja.

 

Les persones interessades a participar poden inscriure’s a través de la coordinadora del projecte, Àgata Albero Miralbell (699 518 310 / hola@inspiragastronomia.com).

 

Les jornades prosseguiran els dilluns 13 i 20 de maig, a l’Espai del peix de Palamós (sessió tancada) i al Maram de l’Escala, respectivament.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document