L’Aula Gastronòmica de Roses torna a encendre els fogons per aprendre i gaudir de cuiners i productes locals
Amb tallers a preus populars (5 €) i tastos de vins DO Empordà (10 €), l’Aula es consolida com un espai de formació i descobriment obert a tothom. En aquesta edició, els pescadors de Roses tornen a fer-se seus els fogons de l’Aula per mostrar com preparar plats mariners de sempre amb el seu toc personal: el suquet de rap amb canana i patates (16 de maig, amb Víctor Olivencia) i les mandonguilles de moixina amb pèsols (12 de juny, amb Joaquim Coll).
La proposta vinícola d’aquesta edició inclou quatre tastos dins del Festival Vívid Costa Brava, amb la participació dels cellers AV Bodeguers, Perelada, Empordàlia i Espelt els dies 8, 9, 15 i 22 de maig. Una ocasió ideal per descobrir els matisos dels vins del territori en un ambient proper i pedagògic.
Seguint amb la col·laboració de l’Associació Mercaroses, la programació de l’Aula torna a posar el focus en el producte fresc de mercat amb el taller Cuina de mercat: llata de vedella (3 de juny), a càrrec de Maria José Mendoza, veïna de Roses i finalista del concurs Mercachef 2024. Una mostra del talent local i de la importància de la cuina de proximitat.
I per arrodonir la temporada, el 5 de juny tindrà lloc la presentació del receptari "Les dones i la cuina marinera", que culminarà amb un showcooking conduït per les autores de les receptes i coordinat per la comunicadora gastronòmica Àgata Albero.
Tota la informació i inscripcions (s’obren a partir del 2 de maig a les 10 h) a: rosesgastronomia.cat
Aquesta acció és coordinada per l’AODL de gastronomia i producte local i està subvencionada pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, en el marc dels Programes de suport al desenvolupament local.
Fulletó.pdf
—
Document PDF,
422 KB (432178 bytes)
Accions del document