L’enderroc de la depuradora de marisc de Roses s’iniciarà el proper setembre

El Servei Provincial de Costes del Ministeri de Medi Ambient, ha presentat a l’Ajuntament de Roses el projecte d’enderroc de l’antiga depuradora de marisc situada a a la carretera del Far, la qual es troba en estat ruïnós a conseqüència de l’aturada de la seva activitat fa uns anys. Es preveu que l’enderroc s’iniciï al setembre, i que el total de tasques de demolició i arranjament de l’espai final durin 4 mesos.
21/06/2017 15:58 -    

Després dels tràmits previs de reversió dels terreny i de l’estudi de les obres i mesures de seguretat necessàries per procedir a l’enderroc de la depuradora de marisc, el Servei Provincial de Costes ha presentat aquest mes de juny el projecte final, per a la seva aprovació per part del consistori. La previsió és que els treballs s’iniciïn a principis del proper mes de setembre, i que tinguin una durada de 4 mesos.

L’enderroc es realitzarà gradualment, amb una una primera fase consistent en la demolició dels edificis de planta baixa (magatzems, zona de comandament i zona de depuració i manipulació). A continuació, s’actuarà en l’edifici principal de dues plantes per enretirar tot el material d’amiant i plaques d’uralita, treballs que requeriran un procediment especial, en tractar-se de material contaminant. Finalitzada aquesta extracció, es completarà la demolició de les instal·lacions restants. Un cop acabada l’actuació, aquesta suposarà l’alliberament de 3.500 m2.

Cal destacar la incorporació al projecte d’una partida destinada a una fase final de condicionament i neteja del solar resultant, de manera que aquest quedi perfectament net i transitable, així com la seva adaptació a l’entorn mitjançant talussos que millorin l’accessibilitat a l’espai. Es contempla també la possibilitat de realitzar un mirador amb bancs i un accés de baixada a la parcel·la mitjançant escales, que s’ha sotmès a valoració de l’Ajuntament per trobar la solució més idònia per a l’espai.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document