L’enderroc i condicionament de la depuradora de marisc finalitzarà al gener

Els treballs d’enderroc de l’antic edifici i instal·lacions de la depuradora de marisc de Roses, situada a la carretera del Far, arriben al seu punt final i fins al proper mes de gener es completaran amb l’enretirada de materials i condicionament de les dues plataformes resultants com un espai diàfan apte per a l’ús públic.
24/11/2017 23:52 -    

L’enderroc pròpiament dit dels edificis de l’antiga depuradora ja es troba pràcticament finalitzat. En el moment actual s’estan realitzant els treballs finals d’acabats i neteja de la parcel·la i l’entorn, consistent en l’enretirada de materials, la trituració i compactació de runa i el formigonat de tota la plataforma resultant. Aquest condicionament, juntament amb la plataforma que transcorre fins a la platja dels Palangrers, oferiran un nou espai d’ús públic de 3.500 m2 de superfície.

Un dels elements que resta pendent d’enderroc és l’estació transformadora elèctrica existent, el qual es farà possible quan aquesta instal·lació sigui traslladada per la companyia a una altra ubicació, per continuar donant el servei de subministrament elèctric que es presta actualment a la urbanització Els Balins.

El Servei Provincial de Costes del Ministeri de Medi Ambient ha estat l’encarregat de l’execució de les obres, atenent les reiterades peticions de l’Ajuntament sobre la necessitat d’enderroc de les instal·lacions, que es trobaven en estat ruïnós a conseqüència de l’aturada de l’activitat de la depuradora des de fa anys.

Les tasques s’han realitzat gradualment, amb una una primera fase consistent en la demolició dels edificis de planta baixa (magatzems, zona de comandament i zona de depuració i manipulació). A continuació, s’ha actuat a l’edifici principal de dues plantes per enretirar tot el material d’amiant i plaques d’uralita, treballs que han requerit d’un procediment especial, en tractar-se de material contaminant.

Cal destacar la incorporació al projecte de la partida destinada a la fase de condicionament i neteja del solar resultant, que ara s’inicia, de manera que aquest quedi perfectament net i transitable, com un espai diàfan a primeríssima línia de mar. Es contempla també la possibilitat de què el projecte inclogui la construcció d’un muret que actuï com a banc d’estada i repòs i l’arranjament de la rampa d’accés, treballs que es podrien incorporar el proper exercici.

A partir d’aquesta primera actuació, l’Ajuntament de Roses estudia ara la sol·licitud de la concessió de l’espai al ministeri, juntament amb la presentació d’un projecte que revaloritzi aquest privilegiat espai del front marítim rosinc, posant-lo a disposició de la ciutadania i potenciant, alhora, el potencial i atractiu turístic que pot representar.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document