Tens dubtes tramitant? Truca'ns. Et truquem! De dilluns a divendres de 8 a 20 hores

L’entorn del cementiri de Roses es reordena per crear una gran àrea d’espais verds connectats

L’Ajuntament de Roses ha aprovat un nou projecte destinat a envoltar els equipaments fúnebres de la vila (cementiri i tanatori), d’un gran espai verd continu que permetrà donar la volta a l’illa completa, mantenint l’olivar existent i potenciant-lo amb plantació de nou arbrat, creant una rambla verda al carrer Pere III i instal·lant bancs i zones d’estada per al descans dels vianants.
13/10/2022 10:23 -    

El projecte incidirà en una superfície d’un total de 4.200 m2, composta pels espais que envolten el cementiri i el tanatori de l’illa que formen els carrers carrers Josep Irla, Pere III, camí del Cementiri i carretera del Mas Oliva.

 

Es diferenciaran tres zones que condicionaran i harmonitzaran tot el conjunt. Per una banda, el camí del Cementiri incorporarà una vorera amb murs-bancs que farà les funcions de passeig, fins connectar i integrar-se amb l’olivar existent en la confluència amb el carrer Pere III, que es potenciarà amb la plantació de nou arbrat. A les 31 oliveres i vegetació existents en l’actualitat, se sumaran 32 noves arbres (combinant til·lers, freixes, baladres i un lledoner), que crearan un gran parc on també s’instal·laran bancs.

 

Al llarg del carrer Pere III es crearà un passeig amb arbrat nou i bancs a mode de rambla, que permetrà una agradable connexió amb els espais esportius de la vila. Per últim, la vorera que transcorre al llarg del mur del cementiri per la carretera del Mas Oliva, s’eixamplarà per facilitar el pas de vianants i es dotarà d’arbres til·lers i bancs, integrant-la així amb el conjunt de zones verdes creades.

 

Com a resultat final, doncs, el conjunt d’espais projectats dotaran d’un entorn harmoniós, verd i totalment connectat tota l’illa, permetent el passeig de vianants i oferint-los espais de descans envoltats de vegetació i arbrat, on s’han tingut en compte aspectes com l’adaptació al clima de la zona, la salubritat de les espècies i un baix consum d’aigua.

 

El projecte, aprovat inicialment en el darrer ple municipal celebrat a finals de setembre, compta amb un pressupost total de 440.949 €.


  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document