L’Escola Els Grecs guanya un dels premis Pilarín Bayés 2024 amb el conte La tintorera Norfeu

El conte que porta per títol 'La tintorera Norfeu', presentat sota el pseudònim ‘Cap de Creus al rescat’ i escrit per l’alumnat de l’Escola Els Grecs de Roses, ha estat un dels 6 contes premiats en la categoria de cicle inicial del Premi Pilarín Bayés. En total, la convocatòria d’enguany ha rebut més de 1.500 contes presentats al concurs per part de més de 200 escoles d’arreu de Catalunya, entre les categories de cicle inicial, mitjà i superior.
25/04/2024 12:29 -    

Coincidint amb la diada de Sant Jordi, 18 escoles catalanes de primària, entre les quals es troba l’escola Els Grecs de Roses, han rebut la notícia que han estat guardonades amb el Premi Pilarín Bayés de contes escrits per nens i nenes, que organitza l’Obra Social Sant Joan de Déu i l’Editorial Mediterrània amb el suport d’Educa Borrás i l’Ajuntament de Vic. El concurs, que aquest 2024 celebra la 21a edició, fomenta l’escriptura, la creativitat i l’educació en valors a les aules i ha comptat amb la participació de més de 10.000 nens i nenes.

 

En iniciar el curs es va convidar els infants a què amb ajuda del professorat reflexionessin, debatessin i inventessin un conte sobre cuidar des d’una mirada àmplia: partint de vetllar per l’altra i també per un mateix, cuidar la família i les amistats, estar atent a les necessitats d’aquelles persones amb qui convivim i tenir cura de les persones més vulnerables de la societat. Però també cuidar l’escola, el barri o la ciutat per tal que siguin espais més amables i habitables, protegir els animals i la natura o preservar el planeta, així com conèixer, gaudir i difondre la cultura pròpia o la d’altres pobles com a forma de cuidar la societat.

 

La temàtica ha suscitat gran interès entre la comunitat educativa, ja que enguany, s’han presentat al Premi gairebé 1.500 contes dividits en les categories de: cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior, contes escrits per més de 10.000 infants de més de 200 escoles d’arreu de Catalunya que ens parlen del valor que els infants donen a les cures en el seu dia a dia. De com cuidem o ens cuiden els avis i les àvies o altres membres de la família, les cures entre els companys i les companyes o la necessitat de preservar la natura i la cultura. “Ens fa molta il·lusió que les escoles hagin acollit tan bé la temàtica” assenyala Noemí Pes coordinadora del Premi a Obra Social Sant Joan de Déu “posar en valor les cures és un aprenentatge que hauria d’estar al mateix nivell que llegir o escriure, si volem construir una societat millor”


De totes les històries participants, finalment s’han escollit 18 contes guanyadors. Tres gràcies al vot popular i els quinze restants d’acord amb la valoració del jurat format per Pilarín Bayés, Diana Casellas, Víctor Cucurull, Mònica Estruch, Eduard Fornés, Alegria Julià, Gonçal Luna, Meritxell Margarit, Noemí Pes, Xavi Ramiro, Laura Gonzalvo, Esther Farrés i Arnau Morés. Com ja és habitual, al jurat professional s’hi afegeix un jurat infantil format aquest any per l’Adisse Pastor, la Gina Flores i la Gal·la Calveres.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document