L’exitós programa de psicodansa Vibrart Era engega la seva tercera edició als instituts de Roses

L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament de Roses segueix apostant per l’educació emocional dels alumnes de la població i torna a oferir una nova edició del programa Vibrart Era als alumnes de segon d’ESO dels tres instituts rosincs. Aquesta setmana s’inicien les primeres sessions, on estudiants de 2n d’ESO treballaran les emocions, la igualtat i la cohesió social, a través del moviment i de la dansa.
17/04/2024 13:50 -    

En la nova temporada que s’inicia aquesta setmana, participaran en l’experiència un total de 280 alumnes dels instituts Illa de Rodes, Cap Norfeu i Centre Escolar Empordà que, dividits en grups i fins a la finalització del curs escolar, duran a terme sis sessions del taller. La finalitat és afavorir un desenvolupament integral dels alumnes que inclogui tant el desenvolupament cognitiu com l’emocional, per tal de capacitar-los per afrontar millor els reptes que es plantegen en la vida quotidiana.

 

Moviment-acció-emoció

El projecte «Vibrart. Moviment-acció-emoció» és una metodologia pròpia de psicodansa creada l’any 2017, que uneix la psicologia i la dansa per acompanyar a les persones a desenvolupar habilitats personals, socials, mentals i físiques per mitjà de l’expressió corporal, millorant així el seu benestar emocional.

 

Al capdavant del projecte hi ha una psicòloga especialitzada en igualtat de gènere, intel·ligència emocional, intervenció grupal i ballarina de danses urbanes que, a través de dinàmiques i jocs de moviment corporal, ofereix un espai d’expressió i comunicació emocional, fomenta les relacions equitatives i desenvolupa eines per millorar la convivència i la cohesió social. Les sessions són dinàmiques, allunyant-se de formulacions teòriques i magistrals, i basades en l’expressió corporal, el mindfulness, l’escriptura, la música, el teatre-imatge o les dinàmiques de rol-playing. L’objectiu no és aprendre cap tècnica artística, sinó que la dansa i l’expressió corporal facilitin la introspecció, l'autoconeixement, l'empatia i la creativitat.Producció artística final i traspàs a la comunitat

El programa de tallers finalitzarà, com en edicions passades, amb una producció artística final creada per l’alumnat dels tres centres educatius, que serà presentada en públic per transferir els aprenentatges desenvolupats a les aules cap a la resta de veïns i veïnes del municipi. En edicions anteriors aquestes propostes artístiques van consistir en mostres fotogràfiques exposades a Ca l’Anita i al safareig municipal.

 

Un projecte en creixement a Roses

Els tallers Vibrart van tenir lloc per primer cop a Roses durant el curs 2021-2022 amb una primera prova pilot entre estudiants de secundària. Els bons resultats assolits van fer repetir l’experiència el següent curs, ampliant la proposta també als alumnes de 5è i 6è de primària. Així doncs, aquest curs 2023-2024, el projecte ha arribat plenament consolidat a la tercera edició en el cas dels instituts de secundària, mentre que en primària s’està duent a terme una segona edició. L’Àrea d’Ensenyament de l’Ajuntament té ja garantida la seva realització durant tres cursos més.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document