L’Institut Cap Norfeu de Roses rep el Premio Inclusión, d’àmbit estatal, pel seu projecte "Ecoteatre"

Aquest matí, alumnes de l’Institut Cap Norfeu de Roses han rebut a Pamplona el premi Inclusión, una de les categories dels Premis Aprendizaje-Servicio atorgats entre centres d’ensenyament de tot l’estat per la Red Española de Aprendizaje-Servicio, la Fundació Educo i l’Editorial Edebé. Els premis tenen l’objectiu de difondre una cultura participativa, solidària i de compromís cívic, estimulant la implementació de l’aprenentatge-servei.
13/12/2019 12:26 -    

Els premis Aprendizaje-Servicio són una proposta educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte, on els participants poden aprendre a treballar necessitats reals del seu entorn amb la finalitat de millorar-lo. En el cas de l’institut rosinc, el projecte guardonat, "Ecoteatre", engloba el teatre i la promoció dels hàbits d'alimentació i vida saludable d'infants i adolescents.

 

La proposta sorgeix de la necessitat d'una inclusió real dels alumnes amb discapacitat intel·lectual i trastorns d'espectre autista i de la necessitat per part del professorat de detectar els mals hàbits alimentaris de salut. A partir d’aquesta problemàtica, el projecte aborda el foment de l'alimentació saludable a partir del teatre, on els alumnes amb necessitats educatives especials prenen un rol de protagonistes, mentre que l'alumnat voluntari interpreta papers secundaris.

 

L’alumnat amb necessitats especials educatives és, per tant, l’encarregat d’escollir, adaptar i confeccionar l’atrezzo i els decorats i interpreta un conte infantil amb un missatge pedagògic adreçat als nens i les nenes de primària de les escoles properes amb hàbits alimentaris i de salut incorrectes.

 

El lliurament del premi ha tingut lloc en el marc de la XII Trobada Estatal de Aprendizaje-Servicio celebrada al Baluart-Palau de Congressos de Pamplona. Els alumnes han assistit acompanyats de professorat del centre i del regidor d’Ensenyament de Roses, Marc Danés, qui ha destacat que "volia ser present acompanyant a les mestres i alumnes de l'INS Cap Norfeu en aquest premi perquè dona visibilitat a la bona tasca educativa i formativa que es fa des de les escoles i instituts de Roses. Un exemple de l'aprenentatge al servei de la comunitat".

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document