La “Connexió de les urbanitzacions amb un macro carril bici i de vianants”, guanyadora dels Pressupostos Participatius

Aquest mes d’octubre ha quedat decidit quin projecte s'inclou dins la partida pressupostària destinada als Pressupostos Participatius de Roses. Després de tancar-se el període de votacions el dijous 20 d’octubre, la proposta “Connectar les urbanitzacions del poble amb un macro carril bici/de vianants per tal d’interconnectar millor totes les zones urbanitzades del poble i fer més sostenible la mobilitat entre les diferents zones” ha estat la que ha rebut més suport popular, amb un total de 323 vots.
26/10/2022 08:26 -    

Aquesta actuació, que té un cost estimat de 300.000€, és la que es desenvoluparà amb la partida del pressupost municipal reservada per als resultats d’aquest procés participatiu. L’Ajuntament valora molt positivament la participació assolida i posa en valor la implicació de tots els veïns i veïnes que han pres part d’aquest procés per a decidir com invertir 300.000€ del capítol d'inversions del pressupost municipal.

 

Marc Danés, regidor d’Economia i Hisenda, agraeix la participació de la ciutadania i explica que "durant tot el procés la població s’ha implicat per a fer sentir la seva veu i a partir d’ara treballarem per a fer realitat la proposta guanyadora. Agraïm la participació de totes les persones que han exercit el seu vot en aquesta votació final, com també dels rosincs i rosinques que en la primera fase ens van fer arribar propostes. Un any més, aquest projecte ha estat una mostra de civisme i implicació per part de la població”.

 

Prop de 900 rosincs i rosinques exerceixen el seu dret a vot

 

Del 10 al 20 d’octubre els veïns i veïnes majors de 16 anys i empadronats al municipi podien votar un màxim de tres projectes entre les 10 propostes finalistes. Així, fins a 865 persones –el que representa un 5,1% de participació- van fer arribar les seves votacions a través del web www.tudecideixesroses.cat, on van emetre un total de 1.934 vots.

 

Pel que fa a la participació segons els grups d’edat dels votants, la franja d’edat entre els 31 i els 45 anys és la que ha pres part més activament en la fase de votació, representant un 39,29% del total de votants. La segueix la franja d’edat de 46 a 60 anys, amb un 29,22%; de 19 a 30 anys, 16,26%; més de 60 anys, 12,13%; i de 16 a 18 anys, un 3,10%.

 

Durant el període de presentació de propostes, els veïns i veïnes van fer arribar 157 projectes al consistori. Totes les idees van ser analitzades pels serveis tècnics de l’Ajuntament a fi de descartar aquelles que no complien amb els requisits establerts. I finalment es va convocar un Fòrum Ciutadà de Priorització, que va servir per triar les 10 propostes finalistes que acabarien passant a la fase de votació popular.

 

PDF document icon Resultats votació final.pdf — Document PDF, 3.54 MB (3709966 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document