La Belle des Océans inicia la temporada de creuers 2023 de Roses

El port de Roses ha començat avui la temporada de creuers amb l’arribada de La Belle des Océans, la primera de les sis escales previstes aquest any que portaran al voltant d’un miler de passatgers a l’Alt Empordà.
27/04/2023 16:14 -    

La temporada ha començat el 27 d’abril i preveu finalitzar el 6 de novembre. Aquesta temporada, els creuers vindran en temporada baixa, amb una escala a l’abril, setembre, octubre i novembre i dues al maig. Una de les novetats d’aquest any és que els sis vaixells amarraran al moll de Ponent del port rosinc, atès el seu calat i les seves dimensions.

La companyia portuguesa Mystic Cruises arriba aquest any per primera vegada a la Costa Brava amb dues escales inaugurals de creuers, el World Traveller i el World Navigator. A més, la companyia belga CroisiEurope visitarà dues vegades Roses amb La Belle des Océans, iniciant i finalitzant la temporada 2023. Finalment, la companyia Seadream Yacht Club farà dues escales amb el creuer Seadream II, al maig i a l’octubre.

 

La Belle des Océans torna a Roses

El creuer La Belle des Océans ha donat el tret de sortida a la temporada de creuers 2023 al port de Roses. Ha arribat a les 15.00 h, procedent del port de Palamós, amb la qual cosa haurà fet escala en els dos ports de la Costa Brava el mateix dia, un fet que en termes de la indústria de creuers s’anomena interporting. Després, a les 19.30 h, preveu salpar cap al port de Barcelona. El creuer porta 50 passatgers majoritàriament francesos, nord-americans i belgues que durant la seva estada tenen previst visitar la ciutat de Roses i el Museu Dalí, a Figueres.

 

El vaixell, de bandera belga, té una eslora 103 metres, una mànega de 19 metres, un calat de 4,5 metres i un registre brut de 5.218 tones.

 

Creuers 2023 a la Costa Brava

La temporada de creuers 2023 als ports de Roses i Palamós preveu l’escala de 56 creuers i l’arribada d’uns 56.000 passatgers. Traduït en percentatges, es preveu un increment de l’11% en passatgers i un descens de l’11% en escales, respecte a la temporada 2022.

 

L’impacte econòmic estimat de l’activitat de creuers al territori es preveu en 5 milions d’euros, segons un estudi de l’Associació Internacional de Línies de Creuers (CLIA), que estima que cada passatger que desembarca en un port escala, quan visita la destinació gasta una mitjana de 90 euros.

 

Costa Brava Cruise Ports

Costa Brava Cruise Ports és una marca creada per promoure els ports de Roses i Palamós i les seves destinacions turístiques en el mercat internacional de creuers. La marca la formen les entitats següents: Ports de la Generalitat, Patronat de Turisme Costa Brava Girona de la Diputació de Girona, Ajuntament de Roses, Ajuntament de Palamós, Cambra de comerç de Girona i Cambra de Comerç de Palamós.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document