La Biblioteca de Roses acull la mostra sobre el projecte 50/50 d’estalvi energètic a les escoles

Fins al 13 de juliol, l’espai Z de la Biblioteca Municipal de Roses acull l’exposició "Euronet 50/50 MAX a les comarques gironines", una mostra que difon el resultat del projecte que s'està realitzant a 10 escoles gironines per reduir el consum energètic als centres, aplicant bones pràctiques en l'ús i la gestió de l'energia.
22/06/2018 17:03 -    

Amb diferents plafons, i a través d'imatges i textos, s'expliquen exemples de bones pràctiques que s'apliquen en diferents espais dels centres educatius: aules, passadissos, menjador-cuina, gimnàs, patis i sales tècniques.

L'exposició s’emmarca dins el projecte europeu EURONET 50/50, que incentiva l'estalvi energètic en edificis públics a partir de l'aplicació de bones pràctiques en l'ús i la gestió de l'energia. La metodologia que es fa servir és el 50/50, que consisteix en introduir incentius econòmics a l'estalvi energètic aconseguit.

En el projecte participen 500 escoles i prop de 50 edificis públics no educatius de tot Europa, que ja han aconseguit un estalvi energètic mínim del 8% a cada edifici. El repartiment dels beneficis econòmics resultants, es fa a parts iguals (50%) entre els usuaris dels edificis i els ajuntaments.

El programa té per objectiu incentivar el canvi de conductes energètiques dels usuaris de les escoles i dels altres edificis públics, fent també que aquesta conscienciació influeixi a famílies i entorn a fer el mateix.

Més informació a

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document