La Biblioteca de Roses destina prop de 30.000 € a la renovació del seu fons bibliogràfic

La Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses destinarà aquest any 2013, un total de 28.695 € a l'adquisició de nou fons bibliogràfic. A l'aportació municipal de 18.000 euros realitzada per a aquest concepte, cal afegir també les subvencions concedides per Diputació de Girona (7.754 €) i Generalitat de Catalunya (2.941 €).
20/08/2013 08:45 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La biblioteca rosinca ha rebut durant els darrers dies una subvenció de 7.754 € de la Diputació de Girona, emmarcada dins la convocatòria d'ajuts per al subministrament de nou fons bibliogràfic, que té per objectiu contribuir a la renovació de la col·lecció bàsica de les diferents biblioteques gironines.

 

A aquesta quantitat cal sumar l'aportació que el Departament de Cultura de l'Ajuntament de Roses realitza anualment per a l'adquisició de fons bibliogràfic, finalitat a la qual enguany ha destinat una partida pressupostària de 18.000 €. Igualment, cal afegir el finançament del Sistema d'Adquisició Bibliotecària provinent de la Generalitat de Catalunya, que en el cas de la biblioteca rosinca, ha suposat una aportació de 2.941 € durant 2013.

 

D'aquesta manera, l'equipament disposa enguany amb un import total de 28.695 € destinats a mantenir i actualitzar el fons de les diferents seccions de què disposa, per tal de poder respondre així a les sol·licituds i necessitats dels usuaris i a la renovació del seu fons bibliogràfic i documental, amb la periòdica incorporació de les novetats del mercat editorial.

 

La Biblioteca Jaume Vicens Vives disposa en l'actualitat d'un fons de més de 52.000 documents, format per material divers com ara llibres (monografies, còmics, novel·les, d'idiomes, etc); CD de música de tots els gèneres; CD de poesia i narrativa; diccionaris, enciclopèdies i atles; revistes i diaris; mapes i guies de viatge; documentals, pel·lícules i sèries en DVD; i jocs per a PC. A part del servei de préstec de material, ofereix informació i assessorament bibliogràfic, accés a internet i ofimàtica amb els ordinadors de la biblioteca o usant la xarxa wi-fi del propi equipament.

 

Entre les activitats que desenvolupa, destaquen les sessions de Petits Contes, Joves Lectors, el  Club de la Lectura, les presentacions de llibres i les xerrades i sessions d'activitats per a nadons.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document