La Biblioteca de Roses ofereix una guia de lectura per commemorar el tricentenari de 1714

La Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses, posa a partir d'avui a disposició dels seus usuaris i persones interessades, la guia de lectura “1714”. Un recull d'obres de diferents gèneres (no ficció, ficció i gènere infantil i juvenil), tots ells amb una temàtica comuna: els esdeveniments ocorreguts l'any 1714 amb el setge i caiguda de la ciutat de Barcelona en poder les tropes francocastellanes, en el què va ser el capítol final de la Guerra de Successió a la Corona hispànica.
31/01/2014 11:55 -   Departament de Comunicació i Premsa  

Biografies i diaris personals de personatges històrics que van contribuir a la causa catalana, reculls de gravats, textos històrics, arquitectura militar, entrevistes, la caiguda de Barcelona novel·lada, la vida dels miquelets durant la Guerra de Successió,... són alguns dels temes tractats pels títols que la Biblioteca Municipal de Roses presenta en la seva guia temàtica. La completa una selecció de llibres destinats al públic infantil i juvenil, amb històries d'espies, traïdors i herois; còmics; contes; i, fins i tot, un llibre de versos i rodolins que recorda el setge de Barcelona.

 

Al llarg de les pàgines de la guia, es mostren títol, autor i editorial de les diferents publicacions referenciades, acompanyades per una breu ressenya de l’obra. En total, una vintena de títols de referència, per a totes aquelles persones interessades a contextualitzar i aprofundir més entorn als fets ocorreguts i què va suposar l'any 1714 per a la història de Catalunya, en l'any en què se celebra el tricentenari del setge i caiguda de Barcelona.

 

La totalitat de títols que apareixen a la guia es troben a disposició dels interessats mitjançant el servei de préstec de la Biblioteca.

 

Amb l'edició de les Guies de Lectura, la biblioteca rosinca ofereix als seus usuaris una eina divulgativa que permet aprofundir en el coneixement de temàtiques, escriptors o esdeveniments d'interès actual.

PDF document icon guia lectura 1714_web.pdf — Document PDF, 10.14 MB (10628851 bytes)

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document