La Biblioteca de Roses promou l'hàbit de la lectura entre els infants menors de 3 anys amb “La motxilla viatgera”

Després de l'experiència viscuda amb el projecte “Nascuts per llegir”, i conscients de la importància a promoure el plaer per la lectura per al desenvolupament intel·lectual i emocional dels infants, la Biblioteca Municipal de Roses engega ara una nova fase d'aquest programa amb l'activitat “La Motxilla Viatgera”, amb la qual torna a comptar amb la col·laboració de les llars d'infants municipals de la població.
15/12/2014 11:58 -   Departament de Premsa i Comunicació  

La nova activitat consisteix en el préstec de llibres infantils entre totes les famílies amb alumnes a les dues llars d'infants municipals de Roses (El Cavallet de Mar i El Franquet), a través d'una motxilla on s'inclouen contes infantils triats entre les directores de les llars i les bibliotecàries municipals i carpetes amb guies informatives, que van arribant a les diferents famílies de manera rotativa.

 

D'aquesta manera, es dóna continuïtat a l'activitat “Una maleta plena de contes” iniciada durant el curs 2007-2008, amb una renovació i posada al dia dels materials i continguts subministrats. Els objectius marcats són acostar el món de la lectura als infants a través de la família, fer de la lectura un hàbit més dins el nucli familiar i ensenyar a respectar el material emprat per a l'activitat.

 

Paral·lelament, la Biblioteca Municipal segueix oferint a les seves instal·lacions la secció “Nascuts per llegir”, la qual reuneix àmplia informació bibliogràfica per a pares novells i amb nadons fins a 3 anys, una selecció de contes per a mainada fins a aquesta edat, o l'apartat destinat a mares embarassades. Els nens i nenes amb edats compreses fins als 3 anys que es donen d'alta a la Biblioteca, reben també junt al carnet una carpeta que inclou guies i material didàctic (“Contes per als més petits”, Guia “Consells pràctics a l’hora d’explicar un conte”, Guia “El desenvolupament lingüístic” ) i un conte de regal.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document