La Biblioteca de Roses torna a obrir les portes avui després de les tasques de reforma

Un cop finalitzades les obres de millora, la Biblioteca Jaume Vicens Vives de Roses torna a obrir aquest matí les portes i a recuperar la seva activitat normal. La biblioteca ha estat tancada durant tres setmanes, període que s'ha aprofitat per canviar la moqueta del primer pis, que era l'única que quedava. S'ha substituït per 267 m2 de terra de vinil. També s'ha aprofitat aquest temps de parada per fer treballs de pintura i fusteria, i una neteja integral del fons de llibres per garantir-ne el seu bon estat
25/11/2015 10:13 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La Biblioteca Pública Jaume Vicens i Vives, inaugurada el maig de 2003, disposa d’una superfície útil de 763 metres quadrats i es distribueix en dos nivells. A la planta baixa hi trobem la zona d'acollida i informació, la secció infantil, l'àrea de revistes i diaris, la fonoteca, la zona de préstec i el servei de fotocòpies, així com la sala polivalent, amb una entrada independent. A la segona planta hi trobem les zones de consulta, la mediateca amb el material audiovisual i l’espai de cinema. Complementen l’espai, els patis exteriors, habilitats com a zona de lectura i d’activitats per als infants.

L'equipament ha estat dissenyat com una gran nau que permet la mobilitat total de l’usuari i la flexibilitat de les instal·lacions, on les prestatgeries, les taules, les butaques, etc., apareixen com a objectes dipositats amb la màxima llibertat sobre el paviment, i creen les àrees que en cada moment siguin necessàries. D’altra banda, el grafisme i disseny emprats en el conjunt de l’edifici, orienten l’usuari en tot moment pels diferents espais.

La Biblioteca de Roses va ser creada l’any 1955 i transferida el 1979 per l’Administració estatal a la Generalitat, que vista la precarietat de les instal·lacions i l’estat lamentable del fons, la va considerar tancada. El 8 de març de 1990 es va signar l’acord de col·laboració per restablir els serveis bibliotecaris a Roses. El conveni establia la titularitat municipal de la Biblioteca i la seva integració a la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya - Diputació de Girona. El 5 de maig de 1990 es va inaugurar una nova seu provisional de la Biblioteca, remodelada i en nou emplaçament. L’any 1996 es va traslladar als baixos d’un edifici d’habitatges situat al carrer Pep Ventura.

El creixement poblacional viscut a Roses durant els darrers anys, així com l’augment progressiu dels serveis que ofereix la Biblioteca, van motivar la creació d'un nou equipament ja que la seu provisional, amb una superfície de 350 metres quadrats i que no permetia cap tipus d’ampliació, resultava insuficient per a la demanda existent i per cobrir el que preveu el Mapa de Lectura Pública de la Generalitat.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document