La Biblioteca Municipal de Roses presenta la novel·la “Desig de xocolata”

El proper divendres 10 d'octubre (20 h), la Biblioteca Municipal de Roses rebrà la visita de l'escriptora Care Santos, qui presentarà al públic rosinc el seu darrer llibre Desig de xocolata, guanyador del Premi Ramon Llull 2014. L'obra gira entorn a la història de tres dones que viuen en tres èpoques diferents, unides en el temps per la seva passió per la xocolata i que tenen com a vincle comú una xocolatera de porcellana blanca.
09/10/2014 09:17 -   Departament de Comunicació i Premsa  

La història trasllada al lector des de la Barcelona actual, per anar viatjant en el temps fins arribar al segle XVIII, fent un recorregut per la tradició xocolatera de la ciutat comtal. Així, la narració es divideix en tres parts, en ordre cronològic invers, des que la xocolatera de porcellana es trenca, fins al moment de la seva fabricació.

 

Amb una gran fluïdesa narrativa, Care Santos aconsegueix apropar el lector a cadascuna de les protagonistes de la novel·la i a la seva època: la Sara, propietària d'una reconeguda botiga de xocolata que arribant a la quarantena ha de fer front a un problema no resolt del seu passat; l'Aurora, filla d'una minyona que viu la transformació de la tradició xocolatera artesanal cap a un procés industrialitzador durant la Barcelona del segle XIX; i la Maria Anna, una noia que s'enfronta al gremi xocolater durant el segle XVIII, en una època en què aquest era fonamentalment masculí.

 

L'autora, Care Santos.

 

Care Santos (Mataró, Barcelona, 1970). Va estudiar Dret però des de ben jove va centrar-se en l'escriptura. Va treballar al desaparegut Diari de Barcelona i també a la revista Presència, d'El Punt Diari. Ha col·laborat a Catalunya Ràdio, COMRàdio i BTV. Ha obtingut els premis Gran Angular, Ramon Muntaner i Protagonista Jove amb les seves novel·les adreçades a lectors joves, un terreny en què és una de les autores més llegides del nostre país. La seva anterior novel·la Habitacions tancades, ha estat traduïda a tretze idiomes, incloent l'alemany, el francès, el suec, l'italià i l'holandès.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document