La Cantarella de Roses aplegarà 400 alumnes de Roses, Pau i Palau Saverdera en un concert conjunt

La celebració de la Cantarella de Roses arriba aquest 2022 a la seva tretzena edició i compta amb la participació de 400 alumnes d’escoles i instituts de Roses, Palau Saverdera i Pau que oferiran un concert obert al públic el proper 17 de maig, a les 11.30 h, a la plaça Frederic Rahola de Roses.
La Cantarella de Roses aplegarà 400 alumnes de Roses, Pau i Palau Saverdera en un concert conjunt

Cantarella 2019

10/05/2023 09:38 -    

El projecte Cantarella consisteix en organitzar una cantada anual que pren com a referent les cantates organitzades per l’Auditori de Barcelona, la Trobada de Corals a Secundària... D’aquesta manera, cada escola i institut participant prepara a l’aula el repertori de cançons i les posa en comú als assajos conjunts, procés que culmina amb un espectacle final obert al públic. Es treballen així la cohesió social i el foment del català a partir de la música i es dona a conèixer als alumnes com és l’experiència de muntar un espectacle. Els nivells en els quals s’aplica aquest projecte són 6è de Primària i primer cicle d’ESO.

 

Els repertoris de cançons giren cada any entorn a un tema concret (la història de la música en català, una història inventada amb la qual els infants i joves es poden identificar,...) o d’una barreja de temes, sempre amb un rerefons educatiu i engrescador. L’espectacle final compta amb un grup reduït de músics que interpreten el suport harmònic de referència pels cantaires.

 

Enguany, la Comissió Representativa del Pla Educatiu d’Entorn, ha aprovat la realització de la present edició de la Cantarella, emmarcada en el Pla Educatiu d’Entorn de Roses, com a activitat de cohesió social i foment de la llengua catalana a partir de la música rock catalana. El repertori de cançons que els alumnes interpretaran el proper dimecres 17 de maig inclourà 9 cançons d’Oques Grasses, Xiula, Els Pets, Gossos, Gertrudis, Lax’n’busto, Txarango, Catarres i Landry el rumbero.

 

Hi participaran un total de 400 alumnes de les escoles de primària rosinques Montserrat Vayreda, Vicens Vives, Els Grecs, Narcís Monturiol i Centre Escolar Empordà, de l’escola de Pau i de l’escola Martí Inglès de Palau-Saverdera, així com estudiants de secundària dels instituts Illa de Rodes i Cap Norfeu de Roses.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document