La Ciutadella des de fora, amb l’alumnat i les parelles lingüístiques de l’Oficina de Català de Roses

Sota el títol "Des de fora. Assetgem la Ciutadella de Roses", l’alumnat de català i les parelles lingüístiques de Roses han gaudit d’una ruta guiada i comentada al voltant de la Ciutadella, a càrrec de Josep M. Barris, arxiver municipal.
06/03/2020 07:46 -    

Partint del moment en què es va iniciar la construcció de la Ciutadella, i seguint els usos que va tenir aquest emblemàtic espai al llarg del segles, en Josep M. Barris ha fet una reflexió sobre els elements externs de la Ciutadella, tot allò que, a priori, queda amagat quan es fa una visita a l’interior d’aquest jaciment, però que té un significat molt rellevant a l’hora d’explicar el ric llegat cultural de la població.

 

S’ha parlat de glacis, baluards, fossats..., elements que conformen un sistema defensiu complex i molt ben ideat, que dificultava enormement l’assalt de la Ciutadella. Un disseny, en definitiva, per adaptar-se a l’entorn. A partir d’aquestes explicacions, els alumnes que han participat en l’activitat han respost un qüestionari relacionat amb tot allò que s’ha comentat.

 

Aquesta visita ha guiat l’alumnat per la història de Roses i l’ha ajudat a entendre una mica més la seva vila d’acollida. A més, activitats d’aquests tipus suposen cohesionar el grup, i motivar-lo i engrescar-lo a sortir de l’aula a treballar la llengua catalana, a més de fomentar el coneixement i la història del territori, amb la col·laboració de l’Arxiu Municipal de Roses.

 

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document