La Colla Gegantera de Roses a Solingen

Continuant amb les activitats del projecte Ambaixades Turístiques, la Colla Gegantera de Roses s’ha desplaçat fins a Solingen per compartir una de les festes més importants de la població alemanya.
La Colla Gegantera de Roses a Solingen

Colla Gegantera a Solingen

09/09/2013 11:03 -    

El dijous dia 5 de setembre, els membres de la Colla Gegantera, amb els Gegants de Roses van arribar al vespre a la ciutat de Solingen per col·laborar amb la festivitat d’aquesta població.

La festivitat dels Ganivets, que és com popularment es coneix al municipi, és una de  les festes més importants de Solingen. Enguany, dins la seva celebració, i aprofitant el projecte d’Ambaixades Turístiques que ja fa més d’un any que aquesta ciutat alemanya comparteix amb Roses, els Geganters de Roses es van desplaçar el passat dijous 5 de setembre per portar un bocí de la cultura local rosinca a la ciutat alemanya.

Els Gegants de Roses van fer diverses passades i balls tradicionals a la plaça central de Solingen, fet que va aixecar molta espectació entre els alemanys, ja que molts no havien vist mai cap gegant ni cap gros.

L’Alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i el regidor de Cultura, Marc Danés, s’hi van desplaçar al dia següent per assistir a la presentació oficial de la festa amb l’Alcalde de Solingen i acompanyar els rosincs de la Colla Gegantera.

L’Ajuntament de Roses ha cobert les despeses dels desplaçaments i els àpats, i Solingen les despeses de pernoctació de tota la comitiva rosinca. La bona entesa d’ambdues poblacions, tan a nivell institucional com a contactes entre restauradors, així com els visitants de Solingen que venen a Roses a buscar els nostres atractius turístics, fan que el projecte tingui una molt bon salut.

  • Compartir:
  • Facebook
  • Twitter
  • del.icio.us
  • Meneame
  • Digg

Accions del document